Uncategorized

5 punten waar je op moet letten bij het kopen van laminaat

kliklaminaat

Laminaat is een populaire keuze voor vloerbedekking wegens de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Bij het kopen van laminaat zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. We geven je graag enkele tips!

De kwaliteit van het laminaat

De kwaliteit van het laminaat is de belangrijkste factor om rekening mee te houden. Wanneer je kiest voor laminaat van goede kwaliteit, kies je voor laminaat dat langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage en beschadigingen. 

Bij het beoordelen van de kwaliteit van het laminaat kijk je naar de dikte van de toplaag en onderlaag. De toplaag moet minimaal 0,3 millimeter dik zijn om slijtage te voorkomen. De onderlaag moet stevig genoeg zijn om het laminaat te ondersteunen en te beschermen tegen vocht.

Het design en de kleur

Laminaat is verkrijgbaar in vele verschillende designs en kleuren. Kies voor een design die past bij de stijl van je interieur. Houd daarbij rekening met de grootte van de ruimte. Een lichtgekleurd laminaat kan bijvoorbeeld zorgen voor een ruimtelijker gevoel, terwijl donker laminaat juist voor meer warmte en gezelligheid kan zorgen.

Ook de breedte van de planken kan invloed hebben op de uitstraling van de vloer. Brede planken zorgen voor een moderne en luxe uitstraling, terwijl smalle planken juist een klassieke uitstraling hebben.

De prijs

De prijs van laminaat kan sterk variëren. Dit is vaak afhankelijk van de kwaliteit, het design en de leverancier. Stel een budget vast voordat je op zoek gaat naar laminaat, zodat je gericht kunt zoeken binnen je prijsklasse. Voor het goedkoopste laminaat kun je terecht bij www.beboparket.nl!

Garantie en service

Kijk goed naar de garantie en service die de leverancier biedt. Op die manier kun je eventuele problemen snel en efficiënt oplossen. Sommige leveranciers bieden bijvoorbeeld een garantie op slijtvastheid van het laminaat. Dat betekent dat je in geval van slijtage aanspraak kunt maken op vervanging of reparatie. 

Installatie

Houd rekening met de installatie van het laminaat. Het is mogelijk om laminaat zelf te installeren, maar het kan ook verstandig zijn om dit uit te besteden aan een professional. Deze zorgt voor een goede installatie, waardoor het laminaat langer meegaat en er mooier uitziet.

Bij het laminaat kopen zijn er dus verschillende factoren om rekening mee te houden. Hopelijk helpen deze tips jou bij het maken van een keuze!