Uncategorized

De mooiste en lekkerste appelbomen

Ben jij fan van appels en op zoek naar appelbomen? Ben je benieuwd waar wat de mooiste en lekkerste appelbomen zijn? Dan ben jij hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je meer over de appelboom in het algemeen en de verschillende varianten appelbomen die er zoal zijn. Ben je benieuwd en wil je binnenkort genieten van de lekkerste appels én je tuin opleuken? Lees snel verder!

Over de appelboom: een korte introductie

De appelboom, de Malus Domestica, is erg bekend in Nederland, misschien is het wel de bekendste boom. In het vroege voorjaar komen er bloemen in de appelboom, waarna in de zomer appels volgen. Het is belangrijk om goed voor je appelbomen te zorgen. Deze boom houdt van de zon, zorg er daarom voor dat je de boom op een zonnige plek plaatst. Let er bovendien op dat je de boom regelmatig snoeit, bij voorkeur in de winter doe je dit in de winter. Op het gebied van hoogtes en vormen zijn er ook verschillen. De hoogstam is de hoogste onder de appelbomen. Een kleinere variant is de halfstam, die maximaal vijf meter hoog wordt. Appelbomen kunnen leivormig zijn, kolomvormig van aard maar ook dubbele u-vormen komen geregeld voor. Het is maar net wat in jouw tuin past!

Uit welke varianten kun je kiezen?

Als je op zoek bent naar de mooiste en lekkerste appelbomen, zit je hier goed. Wist je dat er wel tien soorten appelbomen zijn? Genoeg om uit te kiezen dus! Kies jij voor een variant die voor rode vruchten zorgt, of geef je de voorkeur aan groen of geel? Aan jou de keuze. Ook op het gebied van smaken is er variatie. Zo kunnen de appels een zure smaak hebben, maar ook fris of zoet. Een combinatie van de smaken kan ook voorkomen en de smaak kan vol zijn of wat minder. Je kunt kiezen uit de Groningerkroon, de James Grieve, de Elstar, de Ecolette, de Jonagold, de Fuji, de Gloster, de Rode Boskoop, de Notarisappel en de Gravenstein. Bekijk de verschillende varianten om erachter te komen wat voor smaak en appels je kunt verwachten.

Voor welke appelboom kies jij?

Ben jij er al uit voor welke appelboom je kiest? In dit artikel heb je een aantal van de mooiste en lekkerste appelbomen kunnen bekijken. Door een keuze te maken voor een appelboom naar wens, volgt een rode, groene of gele vrucht. Ook op het gebied van smaak is er keuze. Houd je van zoet of toch liever zuur of fris? Het leuke aan het planten van een appelboom is niet alleen dat het mooi staat in je tuin, maar ook dat je op voorhand invloed kunt uitoefenen op het uiteindelijke stukje fruit dat je mag proeven!