Tuinaccessoires

De zinken vuilnisemmer: terug van weggeweest

De zinken vuilnisbak heeft terug zijn plaats gekregen in de tuin. Ken je ze nog, die oerdegelijke prullenbakken van de jaren ’70? We hebben ze weer ontdekt. We gebruiken ze niet meer om het afval buiten te zetten, maar ze krijgen allerhande andere taken te vervullen. En ze staan heel mooi in de tuin of op het terras.

zinken vuilnisemmer

De zinken afvalemmer: pure nostalgie

Oorspronkelijk werd deze zinken afvalemmer gebruikt om de as van de kachel in te gooien. Die was vaak nog heet en in deze emmer was ze veilig. De vuilnisdienst van de gemeente kwam deze dan ophalen. Later, toen de centrale verwarming kwam opzetten, werd deze zinken prullenbak gebruikt voor ander afval. Dit werd eveneens door de gemeente opgehaald. Met de komst van de plastiek vuilniszakken raakte de zinken vuilnisemmer in onbruik. Ze werden massaal verzameld door de gemeentes. Enkelen belandden in schuurtjes of op zolder.

legen-van-zinken-vuilnisemmers

De zinken vuilnisbak terug in opmars

Tot voor kort waren deze leuke vuilnisemmers bijna niet meer te vinden. Gelukkig zijn een aantal bedrijven deze gaan opsporen bij de gemeentes, en zijn er heel wat soorten opnieuw te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld op www.wezan.nl verschillende types zinken vuilnisemmers voor weinig geld aankopen. Wat dacht je van een een zinken vuilnisbak met de naam van je gemeente op? Dit is toch echt leuk? Je kunt ze gebruiken als houder voor je vuilniszak of om afval te scheiden. Je kunt er het speelgoed van de kinderen netjes in opbergen. Of waarom zou je deze leuke zinken prullenbak niet als bloembak of ornament in de tuin plaatsen? Combineer deze met bijvoorbeeld een zinken gieter, een zinken teil of emmer. Laat je fantasie de vrije loop en geef de zinken vuilnisemmer de plaats die deze verdient!