Tuinonderhoud

Tips om je huis en tuin zomerklaar te maken

De meeste mensen beginnen weer helemaal te stralen als de lente begint. Die heerlijke zonnestralen in je gezicht doen veel mensen goed. Voor velen is de start van de lente ook een moment om het huis en de tuin weer helemaal klaar voor de zomer te maken. In de zomer ben je veel in je tuin te vinden, en de tuin wordt dan helemaal als verlengde van het huis gebruikt. Wij geven je een aantal praktische tips om je huis en tuin helemaal klaar voor de zomer te maken. Denk aan een mooie foto op doek in de tuin of het gebruik maken van zonne-energie. 

Aankleding van tuin en huis

Bij het inrichten en aankleden van een ruimte denkt men al vaak aan de woning. Niet iedereen beseft zich dat je met inrichting en aankleding de tuin en het huis nog beter op elkaar kunt laten aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan het terug laten komen van bepaalde elementen in beide ruimtes. Heb je binnen in je woning veel gebruik gemaakt van ronde vormen? Denk dan eens aan een grote ronde eettafel in de tuin. Dit kan heel goed op elkaar aansluiten. Of een mooie foto op plexiglas die je in de woonkamer hebt hangen, combineren met een foto in hetzelfde thema die je in de tuin ophangt. Zo sluit de sfeer in de tuin nog beter aan op de sfeer in je woning, en maak je van je tuin en woning één geheel. 

Gebruik maken van zonne energie

Wie denkt dat het gebruiken van zonne energie veel tijd, moeite en investering kost, heeft het mis. Natuurlijk is het aanleggen van zonnepanelen een grote investering, maar in je tuin kun je op een eenvoudige manier gebruik maken van zonne energie. Een goed voorbeeld hiervan zijn solarlampen. Solarlampen zijn verlichtingsapparaten die gebruikmaken van zonne-energie om licht te geven in de tuin als het donker is. Deze lampen hebben kleine zonnepanelen die overdag zonne-energie opvangen. Kost geen stroom, en je hebt geen vervelende draden om weg te werken. Solarlampen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden, zodat het ongetwijfeld goed in jouw tuin past. 

Groene vingers

Heb je groene vingers en wil je in de zomermaanden optimaal genieten van allerlei mooie bloemen en planten in je tuin? Dan is het aan te raden om hier in de lente al mee te beginnen. Ga allereerst nadenken welke bloemen je mooi vindt, welke kleuren je goed bij elkaar vindt passen en hoeveel tijd je hebt om al het groen te onderhouden. Maak vervolgens een plan en begin met planten in het voorjaar. Dan heb je in de zomermaanden een prachtige tuin met veel mooi groen. Elke dag een feest om naar te kijken natuurlijk. 

Om het maximale uit je tuin en huis te halen, is het aan te raden om eerst een goed plan te maken. Wat wil je allemaal in je tuin en huis hebben, hoe goed past het allemaal bij elkaar en hoeveel tijd heb je nodig om het allemaal te regelen. Hoe dan ook, veel succes met het zomerklaar maken van je tuin!