Overig

Wat is jouw huis waard?

Wanneer je op het punt staat om jouw huis te verkopen, wil je natuurlijk graag weten hoeveel geld je voor het huis gaat vangen. In dit artikel geven wij tips hoe aanpassingen aan jouw tuin ervoor kunnen zorgen dat je huis hoge getaxeerd wordt. Lees verder en wij geven jou de tips die je nodig hebt!

Een goed onderhouden tuin!

Ten eerste is het belangrijk dat de tuin goed onderhouden is. Iemand die bij jou huis komt kan direct zien of een tuin goed onderhouden is of niet. Daar hebben Nederlanders weinig kennis voor nodig – omdat de meeste Nederlanders veel waarde hechten aan een strak ingerichte tuin. Wanneer jouw tuin niet goed onderhouden is, betekent dit dat er werk aan de winkel is waardoor de makelaar jouw huis wellicht lager taxeert. Daarom kan het een goede keuze zijn om wat geld te investeren in het onderhouden van de tuin. Dit komt ook het totaalplaatje ten goede.

Investeer in je tuin!

Een investering in je tuin betaalt zich vaak terug. Wanneer je een tuinhuisje laat bouwen of een vijver laat aanleggen zijn kopers vaak eerder bereidt om extra geld neer te leggen voor een woning. Dit komt omdat dit vaak dure investeringen zijn. Ben jij benieuwd wat het antwoord op de vraag ‘wat is mijn huis waard’ is? Klik dan eens op de link en ontdek hoeveel geld jij voor jouw woning kan vragen.

Uiteindelijk is het slim om met de makelaar te bespreken wat invloed heeft op de taxatiewaarde en wat geen invloed heeft. Op deze manier kom je erachter welke investeringen wel en geen zin hebben.