Overig

5 redenen om te kiezen voor dakisolatie

dak isolatie

Ben je aan het overwegen om je platte of hellende dak te isoleren? Een goede keus! Het isoleren van je dak brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Er zijn dan ook een heel aantal redenen om te kiezen voor dakisolatie. We hebben de 5 grootste voordelen die het met zich meebrengt voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Breng je energierekening omlaag

Een woning zonder dakisolatie verliest in de winter een stuk meer warmte dan een woning met een dikke isolatielaag. Je moet dan ook flink stoken om je woning op temperatuur te houden. Het gevolg: Een veel te hoge energierekening! Het isoleren van je dak met een nieuwe isolatielaag kan je op jaarbasis een flink voordeel opleveren. De eenmalige aanschaf van dakisolatie weegt niet op tegen de maandelijkse besparing op je energierekening. 

Weer kou uit je woning

De verwarming draait op volle toeren, maar toch blijft het koud in huis en bij het dak voel je koude tocht. Herkenbaar? Maar liefst 30% van de warmte in huis gaat verloren via het dak en een groot deel van de kou komt ook binnen door het dak. Door je dak te isoleren zal je al snel merken dat je veel beter sneller op temperatuur komt en ook blijft!

Houdt de temperatuur ook in de zomer aangenaam

Is het bij jou thuis zomers ook zo benauwd op zolder dat je amper kunt slapen? Ook hier kan dakisolatie uitkomst bieden! Want buiten dat de isolatie de kou buiten houdt in de winter, houdt het met hetzelfde gemak de warmte buiten in de zomer. Investeer in dure aircosystemen of ventilatoren is verleden tijd dankzij de juiste dakisolatie.

Ga voor een groen(er) energielabel

Een energielabel zorgt ervoor dat je als (potentiele) koper of huurder van een huis in 1 oogopslag ziet of de woning ook zuinig is. Een zuinige woning staat garant voor een lage energierekening, maximaal wooncomfort en minimale CO2 uitstoot. Een goed geïsoleerd dak draagt hier dan ook aan bij.

Vergroot de verkoopkans

Zoals gezegd heeft een woning met een hoog energielabel ook een lagere energierekening. Dit zorgt er ook vaak voor dat kopers bereid zijn hier extra geld voor te betalen. 1-malig investeren in goede dakisolatie kan tijdens de verkoop dan ook zeer rendabel zijn.

Dakisolatie kopen

Nu je de 5 belangrijkste redenen weet om je dak te isoleren is het tijd om dakisolatie aan te schaffen. Sleiderink heeft een groot assortiment dakisolatie op voorraad. Ze leveren isolatie voor elk type dak in verschillende diktes en afmetingen. Twijfel je welk type je nodig hebt? Vraag dan de productspecialisten van Sleiderink om raad. Zij helpen je graag bij de keuze voor het juiste materiaal!