Overig

Warm blijven in de sneeuw

warm blijven

Het is koud, er is een flink pak sneeuw gevallen, het perfecte weer om lekker buiten te zijn en van het winterse weer te genieten. Lange wandelingen, een sneeuwpop bouwen of gezellig rond het haardvuur zitten en warme chocomelk met slagroom drinken. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan moet je zeker verder lezen, zodat je goed voorbereid bent tegen de kou.

Warm aankleden

Een manier om ervoor te zorgen dat het niet te koud is, is door jezelf warm aan te kleden. Misschien neig je er nu toe, om je dikste truien uit de kast te halen. Maar vooral als je een stuk gaan wandelen, is het laagjesprincipe hier vaak beter. Dit betekent dat je allemaal laagjes kleding over elkaar doet, die je ook weer uit kunt trekken als je het te warm hebt. Ook zorgen de vele laagjes voor een goede isolering, waardoor je je lichaamswarmte beter kunt behouden. Thermo-ondergoed is een goede eerste laag, daarover kun je een trui, fleecetrui of sweater aantrekken en daarover weer je winterjas. Op deze manier zal je lekker warm blijven. 

Warme voeten

Niets is vervelender dan koude voeten te hebben. Zijn ze eenmaal koud, worden ze maar zo niet meer warm en bovendien zul je het sneller koud hebben. Daarom moet je zorgen voor warme voeten. Dit begint al met het bewaren van je schoenen: doe dit niet op een koude plek in huis, maar zorg dat ze op temperatuur zijn, zodat je je voeten niet in koude schoenen hoeft te steken. Ook de juiste sokken zijn belangrijk. Het beste zijn sokken die de warmte goed reguleren, je bloedsomloop ondersteunen en snel drogen, zodat je geen natte voeten krijgt van het zweten. Tot slot moeten je schoenen niet te strak zitten, zodat je bloedsomloop niet wordt verstoord. Bovendien moeten je schoenen waterdicht zijn, zodat je geen natte voeten krijgt. Ook een dikke zool en voering zorgen ervoor dat het vocht en de kou buiten blijven!

Vuurkorf aanschaffen

Ook als je een echt wintermens bent en goed gekleed bent, zul je het waarschijnlijk koud krijgen als je te lang buiten stilstaat. Je kunt jezelf weer warm krijgen door te bewegen of door meer warmte te creĆ«ren. Dit laatste kan bijvoorbeeld door een vuurkorf aan te schaffen. Stook een lekker vuurtje met haardhout en ga ernaast staan om op te warmen. Geen zin om het haardhout door de hele stad te slepen? Gelukkig kun je het ook bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van 123natuurproducten. Hier kun je bijvoorbeeld aanmaakhout vinden, zodat je vuurtje lekker snel brand, maar ook stookhout, om je vuurtje brandend te houden.