Tuintrends

De tuin van je dromen in de zomer met deze tips

Als jij net zoals de meeste mensen bent dan begin je pas in de lente weer aan de tuin te denken. Wanneer je op dat moment rondkijkt in de tuin dan zie je dat er heel wat werk verricht moet worden wanneer je in de zomer van de tuin van je dromen wilt genieten. Onkruid is verspreid door de hele tuin, heggen en struiken groeien alle kanten op, dode planten, afgebroken takken. De hoeveelheid werk die gedaan moet worden is allemaal wat overweldigend en het lijkt alsof dit nooit af komt voor de zomer. Volg je echter de volgende tips dan heb je een stappenplan om te volgen die je in staat stelt om in de zomer weer de tuin van je dromen te hebben.

Eerst alles repareren

Voordat je begint met nieuwe bloemen planten moet eerst alles gerepareerd worden. Takken die van bomen gewaaid zijn of los hangen moeten worden verwijderd. Evenals dode planten die niet meer tot een goede staat verzorgd kunnen worden. Zorg dat tuinmeubelen en ook het tuingereedschap in een goede staat is.

Doe inspiratie op bij buren

De beste bron van inspiratie voor een tuin is meestal in je eigen buurt te vinden. Je buren leven immers in hetzelfde klimaat en hebben met dezelfde grond te maken als jij in je tuin hebt. Om te weten welke planten goed in de tuin zullen gedijen kan je daarom het beste in tuinen van buurgenoten kijken welke plantensoorten het daar goed doen.

Aarde bewerken

Nog voordat je naar het tuincentrum gaat om nieuwe planten te kopen moet in de lente de aarde bewerkt worden. Denk hierbij aan het omspitten, schoffelen en bemesten van de aarde. Wanneer je echt goed wilt weten wat de aarde in de tuin nodig heeft kan je de PH waarde meten van de grond en op basis hiervan de aarde bewerken. Een goed idee is ook om in je tuin een composthoop te maken.

Nieuwe planten kopen

Weten welke planten het goed zullen gaan doen in je tuin is best lastig. Hiervoor kan je de hulp van een expert inroepen. Een andere goede manier is om lokale planten in de tuin te gebruiken. Deze plantensoorten zijn gewend aan het klimaat en de grond zoals deze standaard in je tuin te vinden is.

Denk aan water

Een mooie tuin is van veel groen voorzien. Toch moet je wel altijd in gedachte blijven houden hoe je van plan bent om alle planten en bloemen water te geven. Zet geen planten die veel water nodig hebben op een moeilijk te bereiken plek. Ook is het niet slim om planten die veel water nodig hebben naast planten te zetten die weinig tot geen water nodig hebben.