Tuintrends

De voordelen van een terras van composiet planken

In het afgelopen decennium hebben composiet terrasplanken grote vooruitgang geboekt wat betreft de look en feel van het materiaal. Zo heeft het materiaal een echte houten uitstraling gekregen. De kleur en textuur hiervan wedijveren met enkele van de beste exotische houtsoorten en zullen jarenlang hun schoonheid en uiterlijk behouden. De belangrijkste redenen dat mensen overstappen op bijvoorbeeld composiet van Woodcomposiet zijn weinig of geen onderhoud, antislip oppervlak en een lange levensduur van het product dat groen, duurzaam en milieuvriendelijker is.

De lange levensduur is een bewijs van de kwaliteit en de technologische sprongen die composiet terrasplanken hebben gemaakt sinds de eerste introductie in het midden van de jaren negentig. Een composiet terrasplank van hoge kwaliteit biedt een levensduur van meer dan 25 jaar in vergelijking met een levensduur van hout van 8 tot 12 jaar. Het is dus gemakkelijk in te zien waarom composiet zo populair is geworden.

Duurzaamheid

Composiet terrasplanken zijn dus ontworpen voor maximale duurzaamheid en zullen niet barsten, splijten of kromtrekken zoals traditionele houten terrasplanken. Door de kracht van kunststof te combineren met het uiterlijk van hout, zijn terrasplanken van composiet sterker dan hout en zijn ze ontworpen om de elementen te weerstaan ​​met behoud van zowel het uiterlijk als de structuur. De composiet terrasplanken hebben ook geen splinters of ruwe randen, waardoor ze ideaal zijn om op blote voeten te betreden en voor huisdieren… en de weerbestendige constructie beschermt ze tegen extreme regen of sneeuw.

Weinig onderhoud

Composiet terrasplanken zijn niet alleen eenvoudig te installeren, maar vereisen ook minimaal onderhoud gedurende de hele levensduur. Met behoud van zijn mooie uiterlijk, zonder dat regelmatig onderhoud nodig is, zijn composiet terrasplanken veel minder onderhoudsgevoelig dan houten terrasplanken. Houten terrasplanken moeten regelmatig worden geschuurd en geverfd of gebeitst om een ​​perfecte afwerking te behouden, en na verloop van tijd kan het alsnog nodig zijn om planken te vervangen. Composiet terrasplanken vereisen niet hetzelfde tijdrovende en dure reguliere onderhoud. Ontworpen om zijn vorm en kleur te behouden, is het enige onderhoud dat nodig is om de schoonheid van de composiet terrasplanken te behouden, af en toe wassen met zeepsop om vuil en schimmel te verwijderen.

Waarde

De sterkte en duurzaamheid van composiet planken resulteren in een terras met een aanzienlijk langere levensduur dan van traditionele houten terrasplanken mag worden verwacht. Het onderhoudsarme ontwerp van composiet terrasplanken vereist geen regelmatig schuren, afdichten, behandelen of vervangen van planken, wat betekent dat de jaarlijkse onderhoudskosten laag tot niet-bestaand zijn, waardoor je elk jaar geld bespaart. Hoewel de initiële investering voor de aanschaf van composiet terrasplanken iets hoger kan zijn dan die van hout, bieden de lange levensduur en het onderhoudsarme ontwerp van de composietplanken een beter investeringsrendement!