Tuin algemeen

Drie beste manieren om je terrastegels schoon te maken 

terrastegels schoonmaken

Nu het weer steeds warmer en zonniger buiten wordt, wordt het ook weer tijd om lekker in de tuin te zitten. Voordat je dat kunt gaan doen is het handig om de tuintegels nog eens onder handen te nemen en te reinigen. Vieze terrastegels kunnen het aanzien van de tuin namelijk behoorlijk verpesten. In deze blog lees je drie manieren om de terrastegels snel, makkelijk en volledig schoon te krijgen.  

1. Speciale tegelreiniger

Gespecialiseerde tegelreinigers zijn altijd een goede keuze bij het schoonmaken van speciale oppervlakken. Zoals er voor tuinmeubelen bijvoorbeeld speciale meubelreinigers zijn, zijn er voor tegels ook speciale tegelreinigers op de markt. Een tegelreiniger is gemaakt om het authentieke en oorspronkelijke uiterlijk van een tegel terug te halen. Dit betekent dat niet alleen vuiligheden verwijderd worden, maar dat de kleur en glans van de tegels ook weer versterkt worden. Zo wordt een grauw terras door het gebruik van speciale tegelreinigers weer schoon en stralend.

2. Groene aanslagreiniger

Last van groene aanslag op de tegels? Voor de écht vervelende vuiligheden is een groene aanslagreiniger een goede optie. Dit is een middel dat nog beter dan tegelreiniger is in het verwijderen van vuiligheden van tegels. Deze reinigers zijn namelijk speciaal ontwikkeld om de groene sluier van tuintegels (maar ook van bijvoorbeeld muren, bloempotten en tuinmeubelen) te verwijderen. Niet alleen wordt groene aanslag hiermee verwijderd, ook hecht het middel zich in de ondergrond en zorgt het er zo voor dat groene aanslag ook in de komende maanden geen kans meer heeft op je tuintegels en andere (stenen) oppervlakken. Groene aanslagreiniger is uiteraard niet schadelijk voor planten en gras en kun je dus zonder problemen gebruiken. 

Voorkomen is beter dan genezen. Groene aanslag ontstaat vaak doordat er sprake is van een slechte afwatering, waardoor tuintegels vochtig worden. Door dus te zorgen van een goede afwatering in de tuin kun je mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. 

3. Kokend water

Ook schoonmaken zonder extra middelen is een optie. Gebruik dan kokend water, want hiermee worden vuiligheden van de stenen losgeweekt. Vervolgens kun je ze gemakkelijk verwijderen met een krabbertje. Een scheutje groene zeep toevoegen kan het proces versimpelen.

Er zijn natuurlijk ook altijd dingen die je beter niet kunt doen bij het schoonmaken van de tegels. Middelen met chloor en zout kun je bijvoorbeeld beter laten staan, want deze kunnen de tuintegels behoorlijk aantasten.

Deze zomer ga je voor keurige en schone tegels dankzij tegelreinigers, groene aanslagreinigers of een sopje van kokend water en groene zeep. Zo wordt deze zomer in de tuin extra fijn.