Tuinaccessoires

Een barbecue, maar welke dan?

Het is weer lekker weer aan het worden, dus verhuizen we spontaan van binnen naar buiten toe. Buiten eten en drinken blijven we ook zo lang mogelijk buiten zitten tot het écht te koud is en we naar binnen moeten verhuizen. Maar wat nog een mega voordeel is van de zomer, is de barbecue. Gezellig met zijn allen, maar wat zijn nou eigenlijk de soorten?

Verschillende soorten

Je hebt verschillende soorten barbecues. Om te beginnen moet je een keus maken tussen een kolen barbecue of een gas barbecue. Wil je gemak en snelheid: kies voor een gasbarbecue. Ze zijn snel warm, alleen krijg je meer het gevoel dat je op een grote grillplaat aan het koken bent.

Het verschil van een kolenbarbecue is dat er meer hitte komt en je eten echt smaakt naar barbecue. De kool- en rooksmaak komt in je eten en maakt voor veel gebruikers het eten af.

Wegwerp?

Ook zijn er wegwerp barbecues. Ga je vaak een weekendje weg, en denk je, handig! Een nieuwe barbecue. Een nieuwe, kleine, reisbarbecue is helemaal niet duur om aan te schaffen. Ze werken een stuk beter dan de wegwerp bakjes, en het is een stuk beter voor het milieu natuurlijk.

Elke barbecue heeft zo zijn eigen voordeel. Je hebt ook veel verschillende prijzen in barbecue. Zo heb je de Green Egg, voor een euro of achthonderd. Maar heb je ook een goede kolenbarbecue al vanaf honderd euro. Je kunt het zo duur of goedkoop maken zoals je zelf wil. Denk vooral na wat jouw behoeften zijn en hoe veel jij van koken houdt. Wil je meer informatie? Kijk eens op tuinplek voor alle tips voor in de tuin!