Overig

Hoe herkent u ongedierte in uw woning?

Ongedierte in huis vormt voor veel woningbezitters een van de grootste irritaties. Dit is niet voor niets! Ongedierte kan uw woning een onhygiënische uitstraling geven. Daarbij kunnen de verschillende ongediertesoorten ziektes bij uw woning mee naar binnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan muizen, vliegen en torren, die de bacteriën in hun vacht of aan hun poten met zich meedragen. Reden genoeg om ongedierte in een vroeg stadium te bestrijden!

In dit artikel geven we u enkele handige tips om ongedierte te herkennen. Dit blijkt vaak niet eenvoudig te zijn. In een gemiddelde woning zijn veel meer ongediertesoorten actief, dan bewoners op voorhand verwacht hadden volgens Wijdema Ongediertebestrijding. Denk bijvoorbeeld aan een ongediertesoort als de bedwants, die nauwelijks zelf te herkennen is.

Let op kadavers in de ruimtes in huis

Een van de mogelijkheden die u heeft om ongedierte in huis op te merken, is door te letten op eventuele kadavers. Deze kadavers kunnen bijvoorbeeld in uw kelder, de kruipruimte in huis, of op de zolderruimte te vinden zijn. Vaak zorgt de aanwezigheid van kadavers voor het aantrekken van nieuwe ongediertesoorten. Kijk dus goed in de omgeving van een kadaver of u bijvoorbeeld muizenkeutels op kunt merken, of u vliegenkeutels ziet, enzovoorts. De vliegenkeutels zijn te herkennen aan kleine zwarte puntjes op meubels of ramen.

Houtworm herkennen bij houten constructies

Ook houtworm is een ongediertesoort die, net als de bedwants nauwelijks zelf te herkennen is. Gelukkig zijn er verschillende trucjes die dit makkelijker maken! U kunt bijvoorbeeld een wit A4-papier onder uw houten constructies leggen. Wanneer u na enkele dagen kleine houtsnippers op het papier ziet liggen, dan duidt dit op de aanwezigheid van houtworm. Ook kunt u houtworm herkennen aan een zacht getik wat u rond uw houten constructies waarneemt. Bij houtworm is het belangrijk om snel te handelen, om een verdere verzwakking van houten constructies tegen te gaan.