Tuin algemeen

De 3 leukste tuinier boeken

Ben jij ook zo’n tuinier-fan en wil je meer weten over de beste plaatsing, verzorging en meer? Wil je boeken kopen die essentieel zijn bij het tuinieren? We nemen je mee in onze top 3 tuiniersboeken.

tuinplantenwijzer

De complete tuinplantenwijzer

De complete tuinplantenwijzer van Angelika Throll is ideaal bij de start van je groene vingers carrière. Het boek is zeer praktisch en vertelt je alles over de kenmerken, verzorging en gewenste standplaats van 1000 planten. De gids helpt daarnaast bij het uitkiezen van mooie, gemakkelijke en passende bloemen en planten voor bij jou in de tuin. Het boek is perfect als je meer ideeën en inspiratie wilt opdoen bij de aanleg van jouw tuin. De gids bestaat uit 350 bomen, struiken en rozen, 30 klimplanten, 370 vaste planten, 50 zomerbloeiers, 50 grassen en varens, 35 kruiden, 85 balkon- en kuipplanten en 30 waterplanten. Bij weinig kennis van planten is dit boek niet te missen in je collectie!

de aanleg van een kleine tuin

De aanleg van een kleine tuin

Het boek de aanleg van een kleine tuin van auteur P. Clayton neemt je mee in alle tips die jij niet mag missen bij het aanleggen van je kleine tuin. Het boek bevat informatie over het telen van de beste groente en het lekkerste fruit. Daarnaast biedt het een handvat bij het indelen van je tuin en houden ze rekening met verschillende factoren, waaronder de zonnestand, ligging en meer. Alle tips zijn stapsgewijs in kaart gebracht zodat alles makkelijk is uit te voeren.

tuinieren in potten

Tuinieren in potten

Het plantenboek tuinieren in potten is geschreven door Modeste Herwig en gaat voornamelijk over het tuinieren in potten, zoals de naam al verraad. Dit boek is voor iedereen een uitkomst. Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is of je juist je terras, patio, balkon of daktuin wilt opleuken met potten. Het boek bevat veel tips en tricks, ideeën en vooral foto’s van mooie, bijzondere en eetbare planten. Daarnaast wordt er ook veel uitgelegd over hanging baskets, snoeivormen en klimplanten.