Overig

Tips bij het aanleggen van een vijver

Met de zomer en het mooie weer in het vooruitzicht wil je natuurlijk wel dat alles in de tuin spik en span is. Graag geven we je tips bij het aanleggen van je vijver.

De samenstelling van je vijver

Bij het samenstellen van de vijver, kun je ook kiezen voor het aanleggen van waterplanten. Je kunt hierbij kiezen voor kleine, middelgrote en grote plantensoorten. Houd wel altijd rekening met de maximale groei van de plant. Immers, des te hoger de verwachting is dat de plant gaat groeien, des te minder plek er is voor vissen. Waterlelies zijn geschikt als je een soort van beschutting wilt creƫren voor je vissen. Voornamelijk in de zomer zoeken de vissen de schaduw op zodat het niet al te warm voor ze wordt. Daarnaast zorgen waterlelies ervoor dat de algen minder hard groeien. Heb je een wat grotere vijver? Kies dan voor de Typha Angustifolia. Deze plant kun je gemakkelijk op de bodem plaatsen langs de over tot op een waterdiepte van 5 tot 15 cm. De Typha Angustifolia bloeit in mei.

Kies voor een juist filtersysteem

Bij de wat grotere vijvers is het noodzakelijk om gebruik te maken van een filtersysteem met voldoende capaciteit en de juiste filters. De meeste filters zijn voorzien van een thermische beveiliging, waardoor ze waterdicht zijn en hebben ze keramische lagers. Het voordeel hiervan is dat deze filters een langere levensduur hebben en ze de gewenste capaciteit kunnen bieden. Je kunt het beste een auto huren met veel ruimte. Je kunt de filtersystemen dan zelf ophalen bij de winkel, wat kan schelen in de kosten

Een andere invulling van je vijver.

Een andere aanvulling van Mocht je je vijver op een andere manier gaan invullen dan met vissen, kun je er ook een soort van pierenbadje van maken. Het voordeel hiervan is dat je met de warme dagen heerlijk kunt genieten van het water met de kids. Kies hierbij dan wel voor een extra zachte ondergrond van je vijver. Wil je deze vervoeren? Een busje huren is dan ideaal. Deze ondergrond is namelijk meestal zeer groot en moeilijk te vervoeren met een normale personenwagen.