Tuin algemeen

Elk seizoen buiten zitten met een lamellendak

De temperaturen stijgen en alle planten en bloemen gaan weer groeien en bloeien. Het is lente! U wilt natuurlijk optimaal van de tuin kunnen genieten met het mooie lenteweer. Een lamellen terrasoverkapping kan hiervoor een goede oplossing bieden. Hierdoor kunt u lekker in de tuin eten of op het terras zitten. Ook tijdens de koude en regenachtige dagen.

Zomers en zonnig

Iedereen zit graag in de tuin op zonnige dagen. Toch wilt u niet altijd de hele dag in de volle zon zitten. Dan is er een gemakkelijke oplossing: een lamellendak. Een lamellen terrasoverkapping is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan de tuin, maar zorgt er ook voor dat u zelf de lichtinval kunt bepalen. Zo kunt u schaduw creƫren waar en wanneer u maar wilt.

Bij het kiezen van een terrasoverkapping is er veel keus. Zo zijn er bijvoorbeeld automatisch kantelbare lamellen en manueel kantelbare lamellen. Ook heeft u de keuze uit smalle lamellen, die een speelse touch geven aan de overkapping. Daarnaast kunt u kiezen voor brede lamellen, die een rustige uitstraling geven.

Regen en kou

Een overkapping biedt bescherming tegen de felle zon, maar ook tegen regen en wind.

Helaas hebben we vaak te maken met regen en kou. Gaat het regenen en wilt u toch buiten zitten? Geen reden voor paniek! Wanneer het lamellendak volledig gesloten is, vormt het een egaal plafond dat geen water doorlaat. Het regenwater wordt dan via de zijpalen van de overkapping afgevoerd. Zo heeft u een buitenruimte waar het ook tijdens de koudere dagen aangenaam te vertoeven is. Door het plaatsen van een terrasverwarming, maakt u het tijdens de koude dagen nog aangenamer.

Door het maken van een outdoor living zult u dus vaker buiten gaan zitten en kunt u genieten van uw tuin. Dit zorgt voor een verkoelende plek in de zomer, en een droge plek in het najaar.