Tuin algemeen

Een boomhutbouwer inschakelen?

boomhutbouwerHeb je beslist om je tuin op te fleuren en extra kindvriendelijk te maken met een heuse boomhut? Goed idee! Vergeet echter niet dat een boomhut bouwen een hele opdracht is en dat er een professionele aanpak, inzicht en kwalitatief materiaal voor nodig zijn. De hulp van een boomhutbouwer inschakelen is dan ook essentieel, ten minste als je van een mooi en duurzaam resultaat wilt genieten.

Veel mensen vragen zich echter af of ze het bouwen van een boomhut in de tuin niet zelf kunnen doen. Het is inderdaad mogelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en je eigen boomhut te bouwen, maar zelfs in dat geval zal je de hulp van deskundige boomhutbouwers nodig hebben. Wat maakt een boomhutbouwer nu precies zo de moeite waard?

Waarom je een boomhutbouwer moet inschakelenboomhutbouwers

Een boomhutbouwer is een specialist die zich bezig houdt met het bouwen van boomhutten en alle eventuele uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld schommels en glijbanen. Het bouwen van een boomhut wordt vaak gezien als een eenvoudige opdracht, maar eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met het bouwen van een huis. Er moet immers een fundering worden gelegd, waarop dan een stevige constructie gebouwd wordt die niet alleen recht blijft staan – maar ook het gewicht van X aantal personen kan dragen. Hiervoor zijn dus degelijk materiaal, inzicht en kennis van zaken nodig.

Daarbij is het bouwen van een boomhut ook een hele uitdaging aangezien er rekening gehouden moet worden met de omgeving. Een boomhut wordt immers tegen of rond een boom gebouwd, maar niet alle bomen zijn hiervoor geschikt. Is de boom stevig, hoog en veilig genoeg om er zo’n constructie tegen te bouwen? Als de boom al bij lichte wind te veel beweegt, zijn er immers te veel risico’s. Ook als de wortels van de boom te veel boven de grond liggen, is de kans op ongelukken groter. Allemaal zaken waar ee boomhutbouwer rekening mee houdt.

Zonder goed materiaal geen boomhut, daar is geen twijfel over mogelijk. Van stevige houten planken als basis voor de boomhut tot schroeven die tegen een stootje kunnen, specifiek materiaal om het hout te snijden en materiaal voor de fundering, het zijn allemaal onmisbare zaken. Boomhutbouwers beschikken hierover en kunnen dus ook een duurzame, veilige boomhut in je tuin bouwen.

boomhut

Boomhutbouwers; een persoonlijke aanpak bij de bouw van je boomhut

Het bouwen van een boomhut is duidelijk een hele technische onderneming, met een erg wiskundige aanpak waarbij veel kennis nodig is. Niettemin is het ook de bedoeling dat je boomhut voldoet aan je persoonlijke verwachtingen op het vlak van stijl en design. Ook hier houden boomhutbouwers gelukkig rekening mee. Een specialist weet immers precies welke stappen ondernomen moeten worden om jouw idee in realiteit om te zetten. Een boomhutbouwer kan je hierbij helpen met advies, zodat je op voorhand weet welke mogelijkheden er zijn. Wil je een boomhut met glijbaan, een extra groot model of een variant met extra schommels? Misschien heb je wel een idee voor een uniek design, maar weet je niet zo goed of dat mogelijk is? Boomhutbouwers zullen je helpen!

Ten slotte is het van belang dat je rekening hout met het budget voor de bouw van een boomhut. Afhankelijk van hoe groot de boomhut is, welk materiaal ervoor gebruikt wordt en wat je wensen zijn qua ontwerp, zal de bouw meer of minder kosten. De hulp van een specialist kost je misschien meer dan als je het werk zelf zou doen, maar besef wel dat je er de beste kwaliteit voor in de plaats krijgt. Hierdoor kan je dus ook jaren langer van je boomhut genieten!

boomhutten