Overig Tuin algemeen

Organiseer een leuke winter BBQ met deze tips

Echte mannen houden van BBQ-en! In de zomer is het vaak volop BBQ-weer. Het is typisch voor mannen om bij de eerste zonnestralen in de lente weer op zoek te gaan naar de BBQ. Maar wat doen we als de zon in geen velden of wegen te bekennen is? Dan bergen we de barbecue weer op. En dat is best jammer, want de meeste mannen zullen het behoorlijk gaan missen om de barbecue lekker aan te steken. Er is immers weinig beters dan genieten van een koud biertje, terwijl je zelf je vlees bereidt.

Daarom is het een leuk idee om eens een winter BBQ te organiseren. Zeker als je op zoek bent naar een activiteit typisch voor mannen, kan zo’n winter BBQ een enorm succes worden. Nodig dus al je vrienden uit en probeer het eens! Hieronder lees je drie tips om de winter BBQ te laten slagen.

1. Zorg voor een overkapping

Je wilt natuurlijk niet dat de BBQ in de water valt door een beetje regen of sneeuw. Zorg daarom voor een overkapping. Je kunt natuurlijk kiezen om onder een afdakje te gaan staan, maar als je die niet tot je beschikking hebt, kun je ook een partytent opzetten. Een partytent kun je vaak ook dichtmaken met aparte wanden. Zorg er dan wel voor dat op z’n minst één kant van de partytent open blijft, zodat de rook goed weg kan waaien.

2. Geen bevroren biertjes

Het voordeel van winterweer, is dat er geen koelkast nodig is om het vlees en het bier koud te kouden. Gaat het vriezen? Dan kun je het bier in een bak met koud water zetten. Zo voorkom je dat je straks met bevroren bier zit.

3. Zorg dat je zelf warm blijft

Dicht bij de barbecue zelf is warm, maar bij echt winterweer moet je voorkomen dat een van je gasten kou lijdt. Daarom is het een goed idee om voorzorgsmaatregelen te treffen. Je kunt bijvoorbeeld fleecedekens neerleggen (houd deze wel uit de buurt van het vuur), of je gasten van tevoren vragen zich goed warm aan te kleden. Een echte man klaagt niet over een beetje kou, maar het is altijd prettig als je niet hoeft te vernikkelen.

Verder is het natuurlijk altijd leuk om ook wat pittig voedsel aan het menu toe te voegen. Zo blijf je wel warm!