Tuintrends

Een mooie tuin? Haal er nog meer uit!

Wanneer je erg bedreven bent in tuinieren, dan is de kans groot dat je een mooie strakke tuin hebt aangelegd waar je erg trots op bent. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er altijd nog meer uit te halen is. Het kan altijd nog net iets groener of net iets beter. Alle reden om dit soort zaken dus ook heel serieus te nemen. Aan de hand van een aantal tips is het goed mogelijk om je tuin nog net iets mooier te maken dan hij nu al is. Denk dan bijvoorbeeld aan het volgende.

Nog meer groen in de tuin
Wanneer je denkt alles vol geplant te hebben, dan is er altijd nog wel een plekje dat net iets beter kan. Denk bijvoorbeeld aan de kale muren die je hebt. Die van je huis of die van schuurtjes die je hebt staan. Daar kan je veel meer uit halen. Een manier om dit goed aan te pakken is door bijvoorbeeld voor een plantenwand te gaan. Daarmee kan je ook deze delen goed groen maken en zorg je voor een mooie natuurlijke overloop van bebouwing naar beplanting. Dit is natuurlijk precies wat je wilt bereiken hiermee.

In goede staat houden
Het aanleggen van een mooie tuin is pas het begin van de hobby. Nadat de tuin is geworden wat je voor ogen had moet je pas echt aan de slag. Dan is het immers zaak om te zorgen dat de tuin ook zo blijft. Dat betekent dat er veel tijd moet gaan zitten in het onderhoud. Zaken die je dan moet doen is het vrijhouden van onkruid, het snoeien van bomen en planten en het zorgen voor voldoende water en dergelijke. Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die meer specialistisch zijn. Die zijn echter niet minder belangrijk te noemen.

Het beschermen van de bomen
Om de tuin in goede staat te houden is het bieden van voldoende bescherming ook een belangrijke taak. Dat betekent bijvoorbeeld dat je moet zorgen voor boombescherming. Daarmee kan je dan zorgen dat de bomen zich goed kunnen wortelen in de grond en de kans krijgen om goed groot en sterk te groeien. Aan de hand daarvan kan je je tuin langzaam maar zeker verder zien ontwikkelen tot een volwassen en volgroeide groene oase. Het eindresultaat zal dan ook zeker zeer in de smaak vallen bij iedereen die op bezoek komt en dit ziet.