Overig

Alle voordelen op een rijtje voor zonnepanelen zonder investeringen!

Zonnepanelen steeds voordeliger

De prijzen voor zonnepanelen zijn sterk gedaald de laatste jaren. Vroeger waren zonnepanelen vrijwel onbetaalbaar zonder investering, maar tegenwoordig kunnen steeds meer mensen de duurzame panelen aanschaffen en op hun dak plaatsen.

Besparen op uw energierekening

Voor veel mensen is het grootste voordeel van de aanschaf van zonnepanelen zonder investering de besparing die de zonnepanelen opleveren. De kosten voor elektra maken over het algemeen een groot deel uit van onze maandelijkse vaste lasten. Met de zonnepanelen zonder investering verlaag je deze kosten of laat je deze kosten zelfs volledig verdwijnen.

Milieuvriendelijk

Is duurzaam leven belangrijk voor je? Dan zullen de zonnepanelen zonder investering de juiste keuze voor je zijn. Zonnepanelen produceren namelijk schone energie. Hierdoor verminder je de CO2-uitstoot aanzienlijk. In vergelijking met kolen of gas, is de CO2-uitstoot van zonne-energie gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag. Met slechts één zonnepaneel van 250 Wp kan je al zo’n 100 kg CO2 per jaar besparen.

Lange levensduur

Zonnepanelen zien er misschien kwetsbaar uit, maar dat zijn ze zeker niet. Dat is onder andere te zien aan de lange levensduur van de zonnepanelen. De meeste zonnepanelen gaan tegenwoordig minstens 25 jaar mee. Het feit dat zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten, zorgt voor een langere levensduur. Dit heeft als voordeel dat er geen mechanische slijtage plaats kan vinden. Door deze lange levensduur zijn zonnepanelen zonder investering een aantrekkelijke investering.

Onderhoudsarm

Een ander voordeel van zonnepanelen is dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Wel is het belangrijk om de zonnepanelen 1 à 2 keer per jaar te controleren op vuil en beschadigingen. Het meeste vuil zal automatisch van de zonnepanelen worden afgespoeld wanneer het regent, maar het vuil dat eventueel achter blijft kan het rendement van uw zonnepanelen negatief beïnvloeden. Maak daarom, wanneer dit nodig is, uw zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons en lauw water.

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen laten de woning stijgen in waarde. Doordat zonnepanelen bijdragen aan een duurzame woning en duurzame woningen zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor eventuele kopers. De nieuwe bewoners kunnen dan namelijk gebruik maken van lagere woonlasten. Hebben de kopers geen interesse in het overnemen van de zonnepanelen? Dan zou je de zonnepanelen gewoon mee kunnen verhuizen naar uw nieuwe woning.