Overig

Deze trends in zonwering moet je kennen

Kan jouw huis wel een frisse look gebruiken, maar weet je niet waar je nu moet beginnen? Geef je zonwering een update! ‘’Wat?” vraag je jezelf nu misschien af. Toegegeven, zonwering is niet het eerste onderdeel waar je aan denkt bij het vernieuwen van je interieur – maar ga maar na; dit onderdeel van je woning kan ontzettend veel impact hebben! In deze blog gaan we wat dieper in op de huidige trends in zonwering; van binnen- tot buiten, van felgekleurd tot minimalistisch. Met ons advies helpen we jou hopelijk weer aan een beetje nieuwe inspiratie!

Gordijnen van natuurlijk materiaal

Gordijnen: ze kunnen je interieur maken of breken. Niet zo vreemd dus dat men steeds meer waarde hecht aan dit onderdeel van de inrichting. Dit type binnenzonwering is namelijk niet alleen een manier om overdadig zonlicht buiten te houden, maar vormt ook een essentieel onderdeel van het interieur. Wat we zien op dit vlak, is dat gordijnen van natuurlijk materiaal steeds meer aan terrein winnen. Katoen en linnen zijn lichte stoffen die vaak zorgen voor een ontspannen, bohemien vibe in jouw huis. Qua kleur en dessin kan je natuurlijk alle kanten op!

Velvet love

Op de catwalks zagen we het al veelvuldig voorbijkomen de afgelopen seizoenen: fluweel! Heerlijk zacht en ook nog eens fijn voor het oog. Stijlvol in ieder interieur en anno 2018 weer helemaal terug van weggeweest. Kies voor warme kleuren als bordeauxrood of dennengroen, of ga juist voor een wat lichtere aanpak met roomwitte of poederroze gordijnen. Zo krijgt je kamer een instant modieuze touch!

A splash of colour

Laat een beetje kleur toe in je woning (en in je leven) met kleurige zonwering! Met name wanneer we het hebben over binnenzonwering is kleur een element dat direct verschil kan maken. Geef je kamer een warm gevoel door te kiezen voor kleuren als okergeel of oranje, of creëer kalmte en een chill gevoel met kleuren als zeeblauw of turquoise. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat kleur zeker invloed heeft op onze gemoedstoestand! Onderschat de kracht hiervan dus niet. Ben je al heel blij met je binnenzonwering en wil je liever iets aanpassen aan je buitenzonwering? Kies dan knikarmen met een scherm in een mooie kleur!

Met dank aan zonwering Nieuwegein