Tuin algemeen

Winterprojecten voor in de tuin

De tuin: het is de plaats waar we tijdens de zomer maar al te graag vertoeven – en die we in de winter liever vermijden! Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je tuin er belabberd bij moet liggen tijdens de koudere periodes van het jaar, of dat je geen winterprojecten voor in de tuin kan uitvoeren om je gazon of terras een opkikker te geven als voorbereiding op de lente en zomer.

Zogenaamde winterprojecten voor in de tuin zijn een goed idee als je niet graag stilzit, vooruit denkt en je tuin wil voorbereiden op de warme lente en zomer. Onderstaand overzicht geeft enkele leuke tips om ook tijdens de winter je tijd nuttig te gebruiken!

De beste winterprojecten voor in de tuin

1. Bouw zelf een loungeset

Zie je het al voor je: je prachtige tuin tijdens de zomer, volledig uitgerust met een loungebank en tafel om met het eigen gezin of bezoekers van te genieten? Je kan er zelf voor zorgen en wel door tijdens de winter al een DIY loungeset te bouwen. Het vraagt dan misschien wel wat inzicht, kennis en tijd – het resultaat is dat je tuin er tijdens de warmere periodes van het jaar nog nooit zo mooi en gezellig bij zal gelegen hebben!

2. Een stijlvolle buitenkeuken

Een ander goed voorbeeld van winterprojecten tuin is de bouw van een buitenkeuken. Tijdens de zomer en lente wil je maar al te graag buiten kunnen koken, om er dan op je terras van te kunnen genieten. Een buitenkeuken geeft je de kans om nog méé zonnestralen op te vangen en je kan er zelfs tijdens de winter al aan beginnen werken. Vraag wel professionele hulp om ervoor te zorgen dat de keuken van kwaliteit is!

3. Een gloednieuw terras

Ten slotte is het ook een goed idee om tijdens de winter al op zoek te gaan naar een nieuw, modern terras. Hoewel dergelijke tuin winterprojecten nog niet echt doorgevoerd kunnen worden door het natte, koude weer, kan het geen kwaad om al eens rond te kijken naar een goed terras. Als je op voorhand weet welk soort hout je wil hebben en eventuele al enkele voorbereidende maatregelen kan treffen, dan zal de bouw ervan in de lente zoveel gemakkelijker gaan!