Tuinmeubelen

Zo maak je je tuinmeubels klaar voor de winter!

Het prachtige weer van de afgelopen maanden heeft ervoor gezorgd dat we met volle teugen hebben kunnen genieten van de tuin. Echter is het inmiddels toch echt tijd om langzamerhand afscheid te nemen van die heerlijke zomeravonden in de tuin, aangezien de temperaturen steeds verder zakken naar onaangename temperaturen. Buiten zitten zit er voorlopig niet meer in, waardoor het tijd wordt om je tuin klaar te maken voor de winter. Het is dan ook verstandig om na te gaan of je tuinmeubels een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Tijdens al die uurtjes buiten heb je vast niet altijd kunnen voorkomen dat er vlekken op je kussens en meubels terecht zijn gekomen. Dit is dan ook hét moment om je kussenhoezen te wassen, en je tuinmeubels in de lak te zetten.  

Zo houd je houten tuinmeubels schoon!

Belangrijk bij het schoonmaken van tuinmeubels is dat je rekening houdt met het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Zo maak je houten tuinmeubelen natuurlijk anders schoon dan kunststof meubels. Vaak zijn een sopje en een borstel genoeg, maar check van tevoren even van wat voor type hout je meubels gemaakt zijn! Afhankelijk van het type hout kun je je meubels het beste schoonmaken met warm water en groene zeep of soda. Vergeet niet de tuinmeubels na te spoelen met schoon water, en af te drogen met een zachte doek. Sommige houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Rotan, bamboe of zachthout dien je ook jaarlijks een lakje te geven om ervoor te zorgen dat je meubels water en vuilafstotend blijven.

Kunststof = gemak

Kunststof is natuurlijk een eenvoudig materiaal. Kunststof tuinmeubels zijn dan ook heel makkelijk te onderhouden. Een goede tip om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tuinmeubelen is door ze regelmatig te behandelen met een protector spray. Het voordeel hiervan is dat vocht en vuil minder snel aan je meubels hecht. Dat scheelt je op de lange termijn schoonmaakwerk. Een ander voordeel van kunststof is dat je dit het hele jaar buiten kunt laten staan. Verwijder wel regelmatig takken en blaadjes en zet de stoelen schuin tegen de tafel. Zo kan de regen zijn werk doen wat betreft het wegspoelen van vuil.