Tuin algemeen

Een mooie zomeravond

De zomervakantie is in aantocht en meer dan waarschijnlijk zullen we meer tijd in de tuin doorbrengen. Het is een mooi vooruitzicht om samen met vrienden, familie of kennissen, samen een avond in de tuin door te brengen op een mooie zomeravond. Jammer genoeg koelt het ‘s avonds soms snel af zodanig dat een aantal aanwezigen het in de loop van de avond maar frisjes zullen vinden en liever naar binnen of naar huis zullen gaan. Een sfeervolle tuinkachel in jouw achtertuin kan voor sfeer en gezelligheid zorgen in jouw tuin. 

Licht en warmte
Tuinkachels zorgen voor ambiance en biedt warmte aan de gasten. De kachel kan ook gebruikt worden om een hapje op te warmen. Op die manier maak je van jouw tuin een gezellige en natuurlijke ontmoetingsplaats waar je ten volle kunt ontspannen. Jouw bezoekers zullen het gevoel krijgen dat ze rond een kampvuur zitten en voor je het weet zitten jullie urenlang leuke verhalen te vertellen zonder dat iemand het koud krijgt. Een tuinkachel is meestal open zodanig dat je kunt genieten van de mooie dansende vlammen.

Zelf een tuinkachel maken
Er zijn heel veel mogelijkheden wanneer het gaat over de stijl en het formaat van de tuinkachel. Je kunt opteren voor een ingebouwde kachel of voor een verplaatsbaar model. De ingebouwd kachel kan bestaan uit steen, metaal, beton, enzovoort. De keuze van de vorm kun je ook zelf bepalen. Er bestaan tuinkachels die vierkant zijn, driehoekig, L-vormig of rond. Een ervaren klusser zal er geen probleem mee hebben om zelf een tuinkachel te maken. Duur materiaal moet je in ieder geval niet kopen. Er is gemakkelijk een schaal waarin het vuur brandt te ontwerpen met natuursteen, vuurvaste stenen of metaal. Als brandstof kun je gebruik maken van hout.

Of toch liever een tuinkachel kopen
Het assortiment aan tuinkachels is de laatste tijd geweldig gestegen. Ze bestaan in verschillende vormen en afmetingen en kunnen branden met hout maar ook op gas. Afhankelijk van jouw keuze zal de prijs variëren van ongeveer 300 euro voor het eenvoudigste model, tot wel 2000 euro voor een moderne, luxueuze tuinkachel. De fabrikanten van tuinkachel in Europa zijn verplicht om deze te ontwerpen volgens bepaalde normen wat betreft de veiligheid voor de gebruiker. Een tuinkachel die voorzien is van een Europees certificaat geeft jou de zekerheid dat de gasleidingen goed aangesloten zijn, dat er geen lekken kunnen zijn of ontstaan bij de opwarming, enzovoort. Gecertificeerde kachels zijn alleen verkrijgbaar bij erkende verdelers. Let vooral op het certificaat wanneer je op internet een goedkoop model van perfecte kwaliteit aangeboden wordt. De vakantie en de mooie zomeravonden komen er snel aan, dus hoogtijd om van jouw tuin een mooie ontmoetingsplaats te maken.