Overig

Wespenplaag in de regio Tilburg

Dit jaar is er een grote wespenplaag op komst. In de regio Tilburg zullen ze hier ook zeker mee te maken gaan krijgen. Het is namelijk een regio omringt door veel natuur. De ideale omstandigheden voor wespen. Een andere reden voor de wespenplaag in de regio Tilburg is dat de temperatuur in het zuiden vaak net iets hoger ligt dan in andere delen van het land. Dat ene graadje meer in temperatuur zorgt ervoor dat meer wespenkoninginnen de winter overleven en sneller beginnen hun nesten te maken. De komende zomer zullen dan ook veel inwoners hulp in moeten schakelen om een wespennest uit hun tuin te verwijderen. Door het gedrag van de wespen is het ongedierte laten bestrijden namelijk wel noodzakelijk.

Overlast van een wespenplaag

Een wespenplaag zal gegarandeerd voor de nodige overlast gaan zorgen in de regio Tilburg. De wespen maken vaak hun nest in de omgeving van woningen. Daardoor zullen zij met mensen in aanraking komen als zij op zoek gaan naar voedsel. Dit contact met de insecten zal overlast veroorzaken. Mensen zitten in de zomer namelijk graag in de tuin om iets te eten of te drinken. Een wesp die vervelend rond je drankje vliegt is dan natuurlijk niet gewenst. Erger nog zou zijn als je gestoken wordt door een wesp.

Wespen in de tuin bestrijden

Als er sprake is van een wespennest in de tuin en de overlast die hiermee gepaard gaat dan moeten de wespen natuurlijk bestreden worden. Het beste kan je het ongedierte laten bestrijden. Bij het verwijderen van een wespennest zullen de wespen zich namelijk fel verdedigen. Zonder de juiste werkwijze en bescherming zal je zeker gestoken worden. Om zo veilig mogelijk te werk te gaan kan je daarom beter een ongediertebestrijding in Tilburg inschakelen om het wespennest uit je tuin te verwijderen.