Tuin algemeen

Een trend in wording, altijd droog in je tuin!

tuin in wording

Van je tuin genieten zelfs als het regent? Niet veel mensen hebben dat geluk, al groeit het aantal mensen met een pergola of veranda in de tuin de laatste jaren gestaag.

De reden hiervoor is dat het plaatsen van een pergola of veranda steeds minder door specialisten gedaan hoeft de worden en dus vaker zelf gedaan kan worden. Dit zorgt ervoor dat de kosten van het gehele proces een stuk minder zijn en meer mensen zich een overkapping in de tuin kunnen veroorloven.

De constructie

Toch kun je een tuinoverkapping nog zo duur maken als je zelf wilt. Zo zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het samenstellen van een overkapping. Het begint met de constructie en de materialen die daarvoor beschikbaar zijn. Overkapping zijn er van hout, aluminium, glas, polycarbonaat, metaal en zelfs van staal.

Ook binnen bijvoorbeeld een houten overkapping zijn er weer vele variaties met relatief goedkoop hout en duur hout. Oftewel de keuze is enorm, het ligt er net aan wat je budget is en wat je mooi vind.

De zijkanten

Naast de constructie heb je ook nog de mogelijkheid om te bepalen hoe de zijkanten van de overkapping eruit zien. Wil je juist een geheel open overkapping, waarbij je alleen een dak boven je hoofd hebt of wil je wanden die je beschermen tegen de wind. Ook hierbij kan er veel gekozen worden. Veel gekozen wanden van een veranda zijn gemaakt van hout en glas. Hierbij is het voordeel van glas dat je alle kanten van je tuin kan blijven zien, al kan dit vele glas wel veel schoonmaakwerk vergen.

De inrichting

Als laatste heb je nog de inrichting van je overkapping, ook hierbij kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een ding weet je echter zeker, je kunt ze het hele jaar laten staan. Dus geen gesjouw meer met veel te zware stoelen en tafels, alleen genieten!

Prijs

Zoals eerder toegelicht kun je een overkapping zo duur maken als je zelf wilt. Een vaste terrasoverkapping heb je al vanaf €800,-. Voor een hele luxe met zonwering en alles erop en eraan betaal je al gauw meer dan €10.000,-. Alvast veel tuinplezier!