Tuin algemeen

Gras in je tuin; waar op letten?

Heb je een ruime tuin en wil je graag gras in je tuin? Dat is een goede keus, want gras geeft je tuin een fraaie uitstraling. Op warme dagen geeft een gazon koelte en het is voor huisdieren en kinderen een ideale speelplek.

Natuurlijk gras versus kunstgras

Als het om gras gaat heb je diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor natuurlijk gras, maar kunstgras is ook een optie. Bij natuurlijk gras zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt het gras zelf inzaaien, maar je kunt ook graszoden kopen. Hiernaast heb je kunstgras. Hier moet je liefhebber van zijn. Voorstanders vinden kunstgras makkelijk omdat het vrijwel onderhoudsvrij is, maar indien je een echte tuinliefhebber bent is het natuurlijk not done om kunstgras in je tuin te hebben.

In onze ogen zijn echte natuurlijke graszoden het fraaist. Het is eenvoudig aan te leggen, relatief goedkoop en je ziet direct resultaat. Het inzaaien van gras is hiernaast het goedkoopste, maar het nadeel is dat je lange tijd moet wachten tot je resultaat ziet. Het gras moet immers nog groeien. Graszoden moeten ook nog ‘groeien’, omdat de wortels nog moeten hechten, maar de kans dat dit goed en snel gebeurt is vrij groot. Wil je ook graszoden kopen? Kijk eens naar graszoden prijzen. Via het wereld wijde web is het mogelijk om graszoden te bestellen die bij je thuis worden bezorgd. Ideaal toch?

Het aanleggen van een gazon kun je zelf doen, maar je kunt ook een hovenier in de arm nemen. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. Heb je zelf groene vingers en wil je het eens proberen? Het is niet moeilijk en zelfs mensen die zelden in de tuin bezig zijn kunnen het zonder problemen eens proberen. De prijzen van graszoden aijn ook heel aantrekkelijk.

Regelmatig sproeien

Indien je nog niet zo lang geleden graszoden hebt aangelegd, zorg er dan voor dat je iedere graszode goed sproeit. Vooral in de eerste weken na het aanleggen is het belangrijk dat het gras voldoende water krijgt. De wortels kunnen dan beter aanhechten. Wanneer de wortels op een gegeven moment zijn aangehecht is het niet meteen noodzakelijk om te sproeien. Doe die vooral alleen bij droogte, met name langdurige droogte. Het sproeien van het gras kun je dan het beste aan het einde van de middag of aan het begin ‘s avonds doen. Op die momenten is er nog nauwelijks sprake van verdamping.