Tuintrends

Nog meer tuinplezier met een leefveranda

We zijn allemaal verzot op onze tuin. Het is een plek waar we heerlijk kunnen ontspannen, van de zon genieten, vrienden ontvangen en barbecues organiseren. Spijtig genoeg loopt het tuinseizoen niet het hele jaar door. Tijdens koude winters en frisse herfst- en lentedagen blijven we liever binnen. Een leefveranda kan er dan voor zorgen dat je toch nog van jouw tuin geniet.

Voordelen van een leefveranda

Met een persoonlijke leefveranda verdwijnt de grens tussen binnen en buiten. Door de grote glaspartijen krijg je niet het gevoel dat je binnen zit. Je ziet namelijk alle bomen, planten en dieren. En wanneer het buiten goed weer is, kan je de schuifdeur wagenwijd openzetten om nog meer licht en lucht binnen te laten.

In een woonveranda heb je nooit een claustrofobisch gevoel. Zelfs een kleine veranda van 3 op 4 meter oogt dankzij het vele natuurlijke licht heel ruim. Dat heb je niet bij een klassieke aanbouw.

Nog een voordeel van een leefveranda is de architecturale meerwaarde. Wanneer je binnen enkele jaren de woning verkoopt (je weet maar nooit), zal de waarde hoger zijn dan wanneer er geen veranda aanwezig is.

Een stijl die bij je woning past

Het is natuurlijk belangrijk dat de stijl van de leefveranda bij de woning past. Woon je in een prachtige pastorijwoning, dan kies je best voor een traditionele orangerie. Heb je een moderne villa? Ga dan voor een strakke woonveranda met een plat dak.

Door de stijl van de veranda af te stemmen op de architectuur van de woning vormt alles mooi één geheel.

Vergeet de extra’s niet

Wie een nieuwe leefveranda koopt, denk in de eerste plaats aan de kleur, de afmetingen en de stijl. Maar er zijn nog een heleboel extra’s die het overwegen waard zijn.

Denk bijvoorbeeld aan zonwering. Interne zonwering (gordijnen) of externe zonwering (screens) houden het zonlicht buiten. Zo blijft het tijdens warme zomerdagen veel koeler.

Voor extra koelkracht kan je een airconditioning laten installeren. Deze toestellen regelen automatisch de temperatuur. Jij moet enkel een richtwaarde opgeven, bijvoorbeeld 23°C, en de airco doet de rest.

Daarnaast zijn er nog heel wat andere extra’s die meer comfort bieden. Je kan de leefveranda uitrusten met ventilatieroosters, zonwerende beglazing, een veiligheidsslot in de deur, een krasbestendige structuurlak enz. De mogelijkheden zijn eindeloos!