Tuinaccessoires

Een vuurtafel: wat is dit precies?

Hoewel vuurtafels al een tijdje bestaan, zijn ze nog niet echt ingeburgerd. Toch zijn dit hele leuke en handige tafels voor heel wat gezellige uren. Je kunt het eenvoudig omschrijven als een tafel waarin een haardvuur is ingebouwd. Ze worden vooral op het terras of in de tuin geplaatst. Maar in de winter worden ze ook wel eens in de wintertuin gebruikt. Het voordeel is dat ze verplaatsbaar zijn en ze waar dan ook kunnen opgesteld worden.

Gezelligheid en sfeer

Een vuurtafel brengt vooral gezelligheid en sfeer. Je kunt er met zijn allen omheen zitten in een loungebank, wat je niet hebt bij een gewoon haardvuur. Met een vuurtafel kun je veel langer genieten van een wat frissere zomeravond. Daarnaast kan deze tafel ook dienen als grill of barbecue. Er bestaan namelijk sets die je gewoon op het vuur plaatst. Zo krijg je een leuke manier om feestmaaltijden te serveren. De gastheer of -vrouw kan altijd bij de gasten zijn en hoeft niet ergens anders te staan koken.

Diverse soorten en types vuurtafel

Om te beginnen heb je twee soorten vuurtafel: het systeem op gas en het systeem met houtvuur. Houtvuur is natuurlijk het gezelligste, maar brengt wat stof en onderhoud met zich mee. Gas is makkelijk omdat je geen hout hoeft aan te dragen, maar gas geeft een ietswat kunstmatig vuur. Aan jou dus om te beslissen wat het beste bij jou past. Daarnaast is er een verschil in het soort en type van tafel. Dit kun je het best met andere tafels vergelijken. Je hebt houten tafels en tafels van kunststof. Je hebt grote, kleine, salon- en eettafels en ga zo maar door. In bijna elke tafel past een vuurelement. Ook hier heb je dus allerlei mogelijkheden, afhankelijk van waar je de vuurtafel wilt gebruiken. Een handig weetje: je kunt ook een vuurelement in zelfbouwpakket kopen en deze in een tafel naar keuze inbouwen.

Vuurtafels: puur genieten!

Eens je een vuurtafel in huis hebt, word je eraan verslaafd. Dat is zeker. Je kunt rustig bij een vuur genieten van je tuin, en dit tot laat in de avond. Feestjes, etentjes, recepties of gewoon met de kinderen samenzijn: het gebeurt voortaan allemaal rond de vuurtafel. Elke vuurtafel is gekeurd op veiligheid, dus daar hoef je je al geen zorgen over te maken. Bovendien kun je met een bijhorend glazen scherm het vuur afschermen. Vuurtafels zijn ook sterk en ze gaan jarenlang mee. Bovendien zien ze er stijlvol uit. Kleed je hoekje aan met een luie zetel of een lounge, wat leuke bloembakken en sfeervolle verlichting, en jouw plekje rond het vuur is helemaal af.