Tuin algemeen

Graszoden plaatsen

Of een dun, onkruidgrasveld moet worden vernieuwd of u staat tegenover een dorre achtertuin, graszoden leggen is de gemakkelijke weg naar een direct, weelderig gazon. De kosten variëren, maar verwacht in het algemeen minstens 2 euro per vierkante meter te betalen voor zode die u zelf installeert. Leg graszoden in de lente waar gras met koele seizoenen heerst en elk seizoen wanneer het seizoen van het warme seizoen koning is.

Prijs van graszoden op Graszodenkopen.nl bekijken.

Doe een bodemtest

De beste manier om de perfecte groeiomgeving voor graszoden te bieden, is door uw grond te testen. De meeste graszoden gedijen goed in een goed beluchte bodem met een pH die enigszins in de richting van de zure kant ligt (tussen 6 en 7,5). Als u een grondtest wilt doen, verzamelt u grondmonsters van verschillende plaatsen in de tuin. Meng de grond en plaats deze in een grondtestzak. Bij sommige winkels is dit gratis. Het duurt ongeveer een paar weken om de resultaten terug te krijgen en er zal meer tijd nodig zijn om de bodem aan te passen zoals aangegeven door de resultaten.

Meet het gebied waar u gaat plaatsen

Meet het gebied waar u gaat plaatsen. Neem nauwkeurige metingen, zodat u niet voor meer zoden betaalt dan u nodig heeft. Bestel ongeveer 5 procent extra (boven het gemeten oppervlak), zodat je genoeg ruimte hebt om rond bochten te knippen en te passen. Koop graszoden online bij Graszodenkopen.nl.

Organische materie graven in de bodem

Gebruik een cultivator om grond los te maken tot een diepte van zo’n 15 cm. Verwijder alle vuil dat u ophoopt, inclusief stenen. Voeg 2 tot 3 centimeter organisch materiaal toe. Organisch materiaal helpt de bodembeluchting en het vasthouden van water te verbeteren en verbetert de microbiële populatie in uw bodem. Waar het op neer komt, is dat organische stof je bodem gezonder maakt. Tot aan kunstmest of kalk op basis van de resultaten van uw grondtest.