Overig

Is jouw achterdeur wel goed beveiligd?

Bij het beveiligen van woningen let men vaak voornamelijk op de staat van de sloten op de voordeur van een huis. De kans is immers vrij groot dat een inbreker je woning als eerste via de voordeur zal proberen binnen te komen. Dit betekent echter niet, dat de achterdeur van een simpel slot kan worden voorzien! Integendeel, want wanneer inbrekers via je tuin proberen binnen te komen zullen zij minder snel worden opgemerkt. Voorbijgangers zal immers niet direct opvallen, dat er ongewenste gasten in je tuin lopen.

In dit artikel vertellen we je meer over het beveiligen van de achterdeur. Dit doen wij in samenwerking met een spoedslotenmaker uit Utrecht, die mensen met een geforceerd slot op de achterdeur regelmatig helpt bij het herstel hiervan.

Goede sloten voor de achterdeur in huis

Volgens deze slotenmaker is het raadzaam om woningdeuren altijd met een cilinderslot te beveiligen. Cilindersloten komen in verschillende modellen voor, waarbij het verschil vaak in het aantal contactpunten met de deurpost zit. Kies altijd voor sloten met drie van deze contactpunten, om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Het spreekt voor zich dat meer contactpunten ertoe leiden, dat het een inbreker meer moeite kost om de deur open te breken.

Ook raadt de slotenmaker aan om voor sloten te kiezen die gecertificeerd zijn door de Nationale Politie. Dit betekent dat de sloten voorzien moeten zijn van het PKVW-certificaat. Een ander aspect om naar te kijken, is de beoordeling van SKG. Deze beoordeling wordt getoond in een x aantal sterren, die uiteenlopen van een tot maximaal drie.

Beveilig ook de schuttingdeur in je tuin

Mocht je een schutting in de tuin hebben staan, dan zal je deze van een schuttingdeur hebben voorzien. Het is belangrijk om ook op de schuttingdeur een slot te plaatsen. Met een slot op de schuttingdeur moeten inbrekers twee obstakels door, voordat zij bij je woning naar binnen kunnen gaan. Het is gebruikelijk om schuttingdeuren of bijvoorbeeld de deur van een losstaande garage in de tuin, te voorzien van een penslot. Mocht je een cilinderslot gebruiken op je schuttingdeur, dan zou de schutting verzwakt kunnen worden. De palen zijn vaak niet stevig genoeg om hier een dergelijk slot op te plaatsen.