Tuinmeubelen

Een bartafel op de veranda: gezellig en handig

Een bartafel is vast niet het eerste waar je aan denkt bij de inrichting van je tuin. Maar je tuin wordt er veel gezelliger van én je hebt er een eet- of borrelplaats bij! Sta je op het punt de tuin of de veranda een make-over te geven? Hier lees je waarom een bartafel op de veranda bovenaan je lijstje zou moeten staan.

Op de veranda

De veranda is de uitgelezen plek voor een bartafel. Je zit er meestal droog, uit de wind en in de schaduw: zo ben je nauwelijks van het weer afhankelijk om buiten te eten. Bovendien blijft de bartafel onder een overkapping langer mooi. Met een “heater” aan het plafond van de overkapping kun je zelfs in de winter gezellig met vrienden een drankje doen aan je eigen buitenbar!

Multifunctioneel meubel

De bartafel is van oorsprong vooral het decor van feestjes en gezellige borrels in de thuissetting, maar tegenwoordig wordt het meubel voor veel méér gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekend aan eten: met een paar luxe barstoelen erbij doet de bartafel absoluut niet onder voor de eettafel, al gaan de twee ook heel goed samen in huis of tuin. Als je binnenshuis liever voor een eettafel kiest en geen ruimte hebt voor een bartafel erbij, biedt de veranda toch nog de kans om van een thuisbar te genieten! En zie je jezelf de dag al beginnen aan de bar op de veranda, met een kop koffie en een krantje op een zachte zomerochtend?

Materiaalkeuze

Natuurlijk is het slim om aandacht te besteden aan het materiaal waaruit de bartafel bestaat, zodat je weet dat deze ook buitenshuis langere tijd mooi blijft. Denk bijvoorbeeld aan behandeld glas en geverfd hout. Maar het is hoe dan ook handig om te kiezen voor een bartafel die gemakkelijk schoon is te maken, want een drankje gaat soms om en met eten wordt geknoeid. Zéker buiten zijn we geneigd wat minder voorzichtig te eten of drinken.

Een tuin met karakter

Door je veranda met stijlvolle meubels in te richten geef je de tuin een heel persoonlijk karakter mee. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een industriële bartafel van sloophout en metaal, om samen te gaan met de robuuste schutting of boom in de tuin. Maar je veranda kan ook een complete design look krijgen, in combinatie met een netjes bijgehouden gazon en moderne bloempotten. Wat je ook kiest, een bartafel zorgt altijd voor een origineel accent in je tuin!