Overig

Het winterklaar maken van een tuin

Uw tuin ziet er vaak tot November wel goed uit, maar hierna zit u deze per week aftakelen. Dit komt door het veranderen van de weersomstandigheden en de temperatuur die de tuin te voorduren krijgt. Veel planten en bloemen zullen het leven laten en hebben geen enkele kenmerk van leven meer in zich zitten. Wij, van huisfocus.nl, zullen u een aantal handige tips geven om uw tuin winterklaar te maken zodat u er in het voorjaar weer volop van kan genieten.

Planten en bloemen

Veel bloemen zullen in Oktober zijn uitgebloeid. Deze kunt u verwijderen uit uw tuin, want hier zal geen leven meer inkomen. Ook de stengel mag afgeknipt worden, maar laat de rest zitten! Hierdoor zal de ondergrond worden beschermd voor de aankomende vorst.

Heeft u planten in de tuin staan? Dan kunt u deze scheuren en op een andere plek in de tuin plaatsen. Dit scheuren kan op een aantal manieren, wat gemakkelijk te vinden is in tuinboeken, artikelen of ‘gewoon’ via een zoekmachine.

Aandacht aan het gazon

Beschikt u over een gazon? Dan kunt u deze ook op een bepaalde manier onderhouden. Wanneer het onder de 6 graden Celsius zal zijn, zal het gras in uw tuin niet meer groeien. Daarom moet u in de winterse maanden het gras niet meer zo kort maaien als voorheen. Ook kunt u gebruik maken van wintermeststof, waardoor het gras in tact zal blijven in de winterse perioden.

Ook zal de grasmat van een betere kwaliteit zijn en blijven wanneer u de graskanten afsteekt. Hiervoor heeft u alleen een rechte schep nodig en moet u op internet even een geschikte techniek zoeken zodat u dit juist uitvoert.

Bollen planten

Wanneer u de rest van het onderhoud voor het winterklaar maken achter de rug heeft, kunt u ook alvast denken aan het voorjaar. Zo kunt u diverse bloembollen planten, zodat deze in het voorjaar weer kunnen gaan bloeien.