Overig

Wat te doen bij het aanleggen van een tuin?

Een tuin aanleggen en inrichten is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zo moet er gekeken worden of de bodem van de tuin geschikt is voor het eventueel plaatsen van een tuinhuis of grote en zware tuinbeelden. Wanneer deze te zacht is, zal het na verloop van tijd wegzakken door het vochtig worden van de ondergrond.

Het uitbesteden van de tuinverbouwing

Wanneer u geen omkijken wil hebben naar het ontwerpen, inrichten en verbouwen van uw tuin raden wij u aan om naar een lokale hovenier te gaan. Zij zullen alle handelingen voor u uit handen nemen, maar wel luisteren naar uw wensen en behoeften van de tuin.

Zelf ontwerpen

Heeft u plannen om de tuin te verbouwen en wilt u dit zelf doen? Dan is het verstandig om het nodige over uw tuin te weten te komen. Zo moet u allereerst rekening houden met de zoninval in de tuin. Het is natuurlijk lekker om in de zomer de zon in uw gezicht te hebben wanneer u in de tuin zit. Houd hiermee dus rekening bij het inrichten van de tuin met hoge bomen o.i.d.

U doet er ook ten alle tijden verstandig aan om met een kritische blik te kijken naar uw tuin. U kunt wel veel dingen willen veranderen, maar het budget moet ten eerste toereikend zijn. Daarnaast moet u ook de ruimte hebben voor uw wensen en behoeften.

Het onderhoud

Het onderhouden van een tuin is tijdrovend en kost over het algemeen veel energie. Zoals het snoeien van de heg; u moet steeds de ladder verplaatsen en met een zware heggenschaar de heg knippen. Heeft u geen zin in deze ellenlange handelingen? Dan kunt u een onderhoudsabonnement aanschaffen bij een hovenier bij u in de buurt. Zij zullen om de afgesproken tijd langskomen en uw tuin geheel onderhouden. Op deze manier kunt u langer genieten van uw tuin en zal de levensduur verlengt worden.