Overig

Hoe creëer ik sfeer in huis? 

sfeer in huis

De inrichting van je huis is bepalend voor de sfeer die het huis uitstraalt. Het kan een huis een gezellige en huiselijke sfeer geven, maar het kan ook een strakke en industriële uitstraling hebben. Om te beginnen is het belangrijk om een duidelijk kleurenpalet te bepalen en een passende vloer uit te kiezen. De kleur en vloer van je huis zijn de basis van de verdere inrichting van je huis en daarmee ook de sfeer. Er zijn dus meerdere factoren waar je  rekening mee moet houden tijdens het inrichten van je huis. De belangrijkste vraag is natuurlijk ‘’Hoe begin ik met het inrichten van mijn huis?’’

Waar moet ik beginnen? 

begin is altijd moeilijk, dat is ook het geval bij het inrichten van je huis. Maar net als bij het bouwen van een huis kom je met een goede fundering al heel ver. Het kiezen van een kleurenpallet is daarom essentieel bij het inrichten van je huis. Dit geld zowel voor een nieuw huis als voor een bestaand huis. Het is logisch dat je niet direct weet welk kleurenpalet je moet kiezen. Het is daarom handig om gebruik te maken van een visionboard. Dit kan je gemakkelijk online maken door foto’s van huizen en de inirchting te verzamelen in één bestand. Door al deze foto’s bij elkaar te zetten zul je al snel een aantal kleuren zien die eruit springen. Met deze kleuren kun je een kleurenpalet samenstellen. 

Kies voor de juiste verlichting

Als het kleurenpalet is gekozen is het van belang dat de verlichting in het huis de juiste sfeer uitstraalt. Het is daarom handig om bij vrienden of familie die een fijne huiselijke sfeer hebben te kijken welke verlichting zij gebruiken en hoe dit in huis gepositioneerd is. Je kan er voor kiezen om de verlichting in te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een verlaagd plafond, waardoor de verlichting in het plafond lijkt te zitten. Daarnaast kan je experimenteren met minder permanente verlichting. Omdat verlichting cruciaal is voor de sfeer in je huis kan je er ook voor kiezen om een adviseur te raadplegen. 

De vloer keuze is cruciaal 

Als het kleurenpalet eenmaal bekend is en je mooie sfeerverlichting hebt, wordt het tijd om een bijpassende vloer te kiezen. Een vloer geeft karakter aan je huis en kan een grote rol spelen in de sfeer die je wil creëren. Er zijn eindeloos veel opties bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw huis. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden welke patroon, kleur en materiaal vloer je wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten vloer, pvc- vloer of vinyl laminaat.

De juiste sfeer

Het gaat er voornamelijk om dat je geniet van het proces van het inrichten en dat je kan genieten van het eindresultaat!