Tuintrends

Hoe kan ik een rustige sfeer in mijn tuin creëren

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit. Onze agenda’s puilen uit van werk, deadlines, afspraken en andere verplichtingen. Het is dan prettig om thuis te komen in een rustgevende omgeving. Daarom vertellen we je hier hoe je die rustgevende sfeer in je tuin creëert.

Een rustgevende tuin is uitermate geschikt om los te komen van de dagelijkse hectiek. Deze tuinstijl kenmerkt zich over het algemeen als eenvoudig en sober. De rust wordt vooral gecreëerd door symmetrie aan te brengen in de tuin, net zoals vroeger in de kloostertuinen gedaan werd. Ook de kleur groen zorgt voor rust. Planten worden dan ook vaak in grote groepen bij elkaar gezet. Dit zijn voornamelijk planten die de zintuigen prikkelen, zoals de kruidenplanten rozemarijn en tijm. Naast groene tinten werken ook neutrale tinten als wit en grijs erg rustgevend. Deze tinten komen vooral terug in grind, stenen en tegels. Ook de materialen van meubelen en accessoires zijn vaak natuurlijk. Verder zorgen ook waterpartijen voor een rustgevende sfeer.

Veranda
In steeds meer tuinen wordt de veranda het centrale punt. Hier zit je immers altijd droog en beschut, zodat je onder alle weersomstandigheden van de tuin kunt genieten. Belangrijk dus om vooral in de veranda rust aan te brengen als je een rustgevende tuin wil creëren. Ook hierbij gelden ‘eenvoud’, ‘natuurlijk’ en ‘beperking’ als toverwoorden. Zorg voor veel rustige en natuurlijke materialen; zowel in het meubilair als in de accessoires en decoraties. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubelen van hout of rotan. Met name teakhout is populair. Voordeel van het hout is dat het enorm duurzaam is. Het beschikt over veel olie, dat dient als een natuurlijke beschermlaag, waardoor het minimaal onderhoud nodig heeft.

Als je nog geen veranda hebt om rustgevend in te richten, dan kun je die heel gemakkelijk online bestellen. Er zijn verschillende sites met een enorm aanbod veranda’s. Ook maatwerk is mogelijk, waardoor je altijd profiteert van een perfect passend resultaat.