Tuintrends

Hoe zorg je voor dezelfde uitstraling binnen als buiten?

buiten

Door het interieur en exterieur van je huis op elkaar af te stemmen, ontstaat er een samenhangend geheel, iets dat direct rust uitstraalt. Een huis hebben met te veel kleuren en stijlen kan visueel onrustig zijn. Bovendien zal het matchen van de gekozen woontrends en tuintrends helpen bij het bepalen van de stijl van je huis.
De meesten van ons weten dat je binnen je interieur rekening met de verschillende elementen moet houden en kiezen daar bijvoorbeeld hun vloerlamp op uit. 

Saamhorigheid van binnen en buiten is echter een aantrekkelijke eigenschap voor potentiële kopers, dus houd hier rekening mee als je van plan bent je huis in de toekomst te verkopen. Echter is een homogeen interieur binnen en buiten sowieso fijn, ook als je niet je huis te koop gaat zetten. Een naadloze stroom kan worden bereikt door samenhangende kleuren, texturen, materialen en details te gebruiken. Als je het interieur en exterieur van je huis wil matchen, maar niet zeker weet hoe, leggen wij dat in onderstaande blog uit!

Kleur

Wil je dat interieur en exterieur goed in elkaar overlopen, dan moet je op de kleur letten. Je hoeft niet dezelfde kleuren te gebruiken, dit zorgt voor een te  ‘matchy’ look. In plaats daarvan wil je een kleurenschema kiezen. Kies neutrale tinten en accentkleuren en houd het kleurenschema samenhangend of kijk naar de kleuren in je meubels en gebruik dat als basis. Als je zitbank in de woonkamer bijvoorbeeld wit is, kun je ook kiezen voor een witte zithoek om het terras te verfraaien.

Textuur

Ontwerpers zullen je adviseren om de buiten structuren binnenin te spiegelen voor een strakke overgang. Moderne huizen bestaan ​​uit verfijnde materialen, zoals glas en metaal. In het interieur moeten dezelfde texturen de boventoon voeren in de vorm van architectonische details of accenten. Sommige huizen hebben natuurlijke structuren, zoals een kalkstenen gevel. In dit geval zal een grote open haard bekleed met kalksteen de organische textuur naar binnen brengen.

Decor

Door middel van het decor kun je de stijl van het exterieur naar het interieur van het huis brengen. Als je in een landelijk gebied woont, is een kunstwerk met een natuurlijke omgeving een ideale keuze voor dat huis. Een andere uitstekende manier om een ​​goede  overgang tussen buiten en binnen te creëren, is door planten uit je tuin naar binnen te halen. En voor moderne huizen met rechte lijnen en verfijnde materialen zullen metalen verlichtingsarmaturen erg goed werken.

Vergeet ook niet dat de buitenkant verandert naarmate het seizoen verandert. Daarom is seizoen decoratie die past bij de huidige kleuren een uitstekende manier om het exterieur naar binnen te halen. In de herfst kun je decoreren met warme kleuren om beter bij het gebladerte van de bomen buiten te passen!