Overig Tuintrends

Hoe maak je een buitenkeuken?

hoe maak je en buitenkeuken

Overweeg je een buitenkeuken om volgend jaar nog meer van je buitenruimte kunt genieten? Niet zo vreemd want buitenkeukens zijn de laatste tijd razend populair. En niet voor niets! Buitenkeukens bieden veel voordelen. Ten eerste is het een manier om je dierbaren bij elkaar te brengen. Er is geen betere manier om een ​​zomers weekend door te brengen dan genietend van lekker eten met vrienden en familie, verzameld rondom je eigen buitenkeuken. Deze keuken kun je zo uitgebreid maken als je wil? Geen ruimte voor een koelkast of niet de behoefte? Dan neem je deze niet in je buitenkeuken op. Wat je wel moet opnemen en waar je aan moet denken, lees je hieronder!

Ook geniet je van de voordelen van een gezondere levensstijl met een buitenkeuken. Als je een buitenkeuken hebt… wil je meer koken! Zo simpel is het. Zelfgemaakte maaltijden zijn goed voor zowel jouw gezondheid als je portemonnee. En als we het dan toch over die portemonnee hebben: een buitenkeuken kun je zo duur maken als je zelf wil. Zo kun je zelf bepalen welke apparaten je er aan toe wil voegen en voor de aanschaf hiervan kun je kijken op witgoed.com

Ga je gebruik maken van apparaten in je buitenkeuken, dan adviseren wij om een professional in te huren voor bijvoorbeeld de elektra. Apparatuur dat buiten staat, heeft te maken met de elementen en het laatste wat je wil is een gevaarlijke situatie in je buitenruimte!

Aannemers zijn tegenwoordig moeilijk te pakken te krijgen… wat leidt tot langere wachttijden. Als gevolg hiervan zijn buitenkeuken oplossingen voor doe-het-zelvers populairder geworden. Nu is het om een doe-het-zelf buitenkeuken die in lijn valt met de laatste tuintrends zelf maken niet per se makkelijk. Er is veel denkwerk nodig voor het juiste ontwerp, constructie en gebruikte materialen. Je wil ervoor zorgen dat de inspanningen resulteren in een volledig functionele buitenkeuken die esthetisch aantrekkelijk is en werkt als middelpunt van de buitenruimte. 

Afhankelijk van de buitenkeuken apparatuur die je wil, moet je mogelijk nutsleidingen naar het gebied brengen. Als je al nutsleidingen hebt, is dat geweldig! Welke apparaten en voorzieningen moet je aan denken voor een buitenkeuken?

– Elektrisch: koelkasten, wijnkoelers, ijsmachines, warmhoudlades, bepaalde grills (pellet, elektrisch, enz.), verlichting en meer.

– Propaan of aardgas: gas grills, zijbranders, krachtige branders. Houd er rekening mee dat je een propaanfles kunt gebruiken. Een directe gasleiding is niet nodig.

– Sanitair: gootstenen

Over het algemeen installeer je zelf geen nutsleidingen. Je wil voor dit stuk echt een gediplomeerde elektricien of loodgieter inschakelen!