Tuintrends

Gun jezelf een luxe tuin met onderstaande aanpassingen

luxe tuin

Het aanbrengen van wat verbeteringen aan je tuin is altijd een geweldige manier om deze een nieuw gevoel te geven. Het is natuurlijk belangrijk om een ​​tuin te hebben die mooi aanvoelt en er mooi uitziet, en niet een groot budget nodig heeft. Echter loop je dan wel het risico dat de tuin er armzalig uitziet, en het is pas echt genieten in een tuin als je bent omringd door wat luxe. Er zijn verschillende elementen die je kunt toevoegen om dit te bereiken, zoals een buitendouche. Deze hoeft niet per se veel te kosten, zeker als je buitendouches vergelijken gaat! In deze blog delen we nog enkele andere verbeteringen die je kunt doen om je tuin op te fleuren en een luxe make-over te geven!

Creëer een veelzijdige tuin

Als je niet de meest ruime tuin hebt, dan lijkt het misschien moeilijk om verschillende delen van je tuin te gebruiken en deze aan specifieke elementen toe te wijzen, maar alle ruimtes zijn werkbaar. Mensen met kleine tuinen moeten echter wel creatiever te werk gaan met hun ruimtes. Niet alle nieuwe elementen hoeven echter veel ruimte in beslag te nemen. De eerder genoemde buitendouche bijvoorbeeld, kan in elk hoekje. Kijk maar eens op sanitair.nl voor inspiratie! Wil je een complete wellness tuin inrichten, dan zul je wellicht wat meer plek nodig hebben.

Als je tuin wat groter is kun je een zithoek creëren, met bijvoorbeeld een kleine bistroset. Wat dacht je van een rotan bankstel met uitzicht op een vijver in de achtertuin, evenals een kleine vuurplaats voor de late avonden en een barbecue en misschien een projector om het compleet te maken? Een beamer kan buiten opgesteld en neergezet worden om via je laptop of tablet een film af te spelen en je kunt tegen een muur of scherm kijken. Dit is misschien prijzig, maar hoe dan ook, het is een luxe traktatie voor je tuin.

Verlichting in de tuin doet veel!

Als je je huis er anders uit wil laten zien, moet je overwegen om te investeren in goede tuinverlichting. Deze oplossing is geweldig omdat verlichting een ruimte een heel ander gevoel kan geven. Door het verlichten van je tuin, kun je meer late nachten op de veranda en in de tuin doorbrengen. Verlichting voegt ook een beetje veiligheid toe aan je huis, omdat je gemakkelijker kunt zien wat er buiten gebeurt. Het toevoegen van kerstverlichting kan ook fijn zijn voor die wijnavonden buiten!