Tuintrends

Wellness in de tuin? Wat zijn de mogelijkheden?

wellness in de tuin

Als je er de plek voor hebt, is wellness in de tuin een prachtige mogelijkheid om nog meer van het buitenleven te genieten. Probeer je eens voor te stellen hoe het zou zijn als je in je eigen tuin je privé wellness resort zou hebben? Stel je voor dat je in je achtertuin in een saunacabine stapt, een korte douche neemt, in koud water plonst, vervolgens in een bubbelende ton en tot slot ronddobbert in je eigen zwembad? Krijg je al een warm, rozig gevoel bij het idee? Wij helpen je aan tips voor mogelijkheden op relaxgebied.

Sauna in de schuur

Bijna iedereen met een tuin heeft ook een schuurtje of garage. Beide zijn een prima plek voor een sauna. Een tuinhuisje kan je hier ook prima voor gebruiken. Waarom zou je naar de sauna gaan als dat thuis ook kan? Natuurlijk, jouw aanbod is beperkter, je hebt minder faciliteiten maar je kan er op elk gewenst moment gebruik van maken, zonder enige reistijd! Het zal je goed doen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Laat je telefoon in huis liggen en geniet ongestoord van de warme lucht op je naakte lijf. Dit is al een heel mooi begin van jouw wellness in de tuin.

Zwemmen in je tuin

Hoe heerlijk is het om na die loom makende saunabeurt wat baantjes te trekken of gewoon wat te hangen in je eigen zwembad? Natuurlijk spring je eerst snel even onder de buitendouche om dat makkelijk kwijtgeraakte transpiratievocht van je af te spoelen. Je kan er een sport van maken om iedere dag te beginnen met wat zwembewegingen. Daarmee is wellness in de tuin extra goed voor de calorieverbranding. Als dat geen mooi voornemen is! Eén flink nadeel: een zwembad of zwemvijver van redelijke omvang neemt een aantal vierkante meters tuin in beslag. Heb je die? Doen.

Hottub

Wil je in plaats van in de sauna liever in de open lucht ontspannen? Dan is een hottub een uitstekend idee. Dit houtgestookte buitenbad is ook een weldaad voor je lijf. Nog niet zo lang geleden zag je hottubs alleen in Scandinavië, maar waarom zou jij er geen in je tuin plaatsen? Voor de ruimte hoef je het niet te doen. Een zwembad past lang niet in elke tuin, een hottub zeker wel. Een (plastic) glaasje bubbels erbij: proost!

wellness in tuin

Whirling in the garden

Hoe gezellig is het om met vrienden te genieten van een mooie zomeravond, terwijl je niet alleen bubbels in je glas hebt maar ook aan je lijft voelt? Whirlpools zijn te koop in zeer uiteenlopende uitvoeringen, van zeer exclusief met prachtige ombouw en overkapping tot eenvoudig en opblaasbaar. Hoe dik je portemonnee is, is ook helemaal niet belangrijk. Het gaat om het plezier, toch?

Aankleding

Je maakt jouw wellness in de tuin nog sfeervoller met mooie verlichting, natuurlijke materialen, warme kleuren en natuurlijk een heerlijke zithoek en ligstoelen. Fijne zomer!