Tuin algemeen

Hoveniers: de tuinexperts

Een mooie tuin wil je graag mooi houden, maar dit kost vaak veel tijd en werk. Als tuinieren niet je favoriete bezigheid is, je tuin gewoon te groot is om alleen te onderhouden, of je niet genoeg tijd hebt, kan een hovenier helpen bij de werkzaamheden. Hoveniers zijn experts op alles wat met tuinen te maken heeft en werken voor particulieren, bedrijven en bijvoorbeeld gemeentes. De taken van een hovenier hangen af van wat de opdrachtgever wil, maar kunnen verschillen van grasmaaien, snoeiwerkzaamheden, bestrating leggen en ook het bestrijden van insecten.

Hoveniers hebben een brede kennis

Omdat de werkzaamheden van een hovenier zo divers zijn, moet de kennis die hij heeft ook breed zijn. Ze weten vaak van alles over planten en grondsoorten, maar ook andere tuinelementen als verlichting en bestrating. Door deze brede kennis kunnen zij ook advies geven over het onderhouden en aanleggen van tuinen. Veel hoveniers houden zich bezig met het ontwerpen van tuinen en kunnen deze vervolgens ook aanleggen en onderhouden. Hierbij houden ze rekening met de mogelijkheden van de tuin en de persoonlijke voorkeur van de eigenaren. Factoren als ligging, grondsoort en onderhoudsintensiteit spelen hierbij een grote rol.

Professioneel advies

Een hovenier zet zijn grote kennis over planten en tuinen in bij het geven van professioneel tuinadvies. Wanneer je graag zelf je tuin onderhoudt, maar niet precies weet hoe je dat het beste kunt doen dan kan een hovenier hierbij helpen. Ze kijken grondig naar de tuin en weten welke werkzaamheden wanneer moeten gebeuren. Hierdoor kan de hovenier een persoonlijk onderhoudsschema geven met een planning voor alle snoei, maai en ander tuinwerkzaamheden. Ook bij het aanleggen of veranderen van de tuin kan een hovenier advies geven over bijvoorbeeld de type beplanting of de indeling van de tuin.

Benieuwd naar wat een hovenier voor jou kan betekenen? Vraag dan hier een offerte aan.