Tuintrends

Tuintrends voor 2018

Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij en afgelopen jaar hebben wij een goed oog gehouden op de tuintrends. We zagen een paar duidelijke tuintrends afgelopen jaar en doen een voorspelling voor de tuintrends van 2018.

Tuintrend 1: Gemak, comfort en ontspanning

Gemak, comfort en ontspanning stonden afgelopen jaar centraal en dit gaan we in 2018 ook weervinden. Een tuin moet voor veel mensen een plek zijn waar ze kunnen relaxen en genieten. We zagen afgelopen jaar veel loungesets, terrasoverkappingen en tuinkamers die ingericht zijn voor optimale ontspanning. Een plek waar je tot rust kunt komen, na een zware dag werken. Ook zien we veel andere (technologische) snufjes voorbij komen, zoals robot grasmaaiers, automatische sproeiers & meer.

Tuintrend 2: Natuurlijke tuinafscheiding

Het gaat de afgelopen tijd erg goed met de huizenmarkt in Nederland. Er worden huizen gebouwd en er worden meer woningen verkocht en aangekocht. Bij de nieuwbouw huizen zien we veel schuttingen zonder groen. Onderhoudsvriendelijk toch? Klopt, maar het doet wel koud aan en laat je tuin kleiner ogen. Voor 2018 verwachten we veel meer natuurlijke en groene tuinafscheidingen weer te zien.

Tuintrend 3: Onderhoudsvriendelijk

Onderhoudsvriendelijk is voor veel mensen een vereiste, maar groen in de tuin hoeft niet altijd te betekenen dat je er veel onderhoud aan hebt. Je kunt ook een groene tuin hebben zonder er al te veel onderhoud mee te hebben. Bijvoorbeeld door te kiezen voor mooie bodembedekkers kun je al veel werk besparen. Je hoeft een stuk minder onkruid te trekken en oogt erg natuurlijk. Zoek maar eens op bodembedekkers tegen onkruid. Er zijn tal van mogelijkheden!

tuintrends 2018

Tuintrend 4: Meer kleur

De laatste jaren is beton en betonlook ontzettend populair in de tuin. Betontegels, betonnen tuinmeubelen en decoraties en nog veel meer. Ongetwijfeld dat dit zicht gaat doorzetten naar 2018, maar we gaan ook meer kleur terugzien in de Nederlandse tuinen. Gekleurde bodembedekkers en bloemen met felle kleuren zien we steeds meer terugkomen en in 2018 gaat dit naar onze verwachtingen doorzetten.

Deze trend gaat hand in hand met al het beton en de betonlook. Door de grijze kleur van het beton vallen de felle kleuren van de bloemen en planten extra op en zorgt het voor een speels effect.

tuintrends van 2018

Tuintrend 5: overdekte relax plek

Veranda’s, terrasoverkappingen, blokhutten en tuinhuizen en andere overdekte plekken zijn de afgelopen jaren razend populair en deze trend gaat de komende jaren ongetwijfeld doorzetten. Het woord ‘man cave’, chillhoek en lounge horen wij vaak terugkomen. Veel blokhutten, tuinhuisjes en schuren worden omgebouwd tot ‘man cave’ of relaxplek. Een trend die zich ongetwijfeld doorzet naar 2018.