Overig

Huis te koop? Tips voor je tuin!

Iemand die op het punt staat om zijn huis te verkopen kan er voor kiezen om kleine dingen aan de tuin aan te passen, zodat het huis sneller verkocht word. Persoonlijk raad ik je aan het een en ander aan te passen, want kleine aanpassingen aan de tuin kunnen al een groot verschil maken in de waarde van het huis en hoe snel je het huis verkoopt. Lees verder en wij vertellen je meer over het inrichten van je tuin!

Zorg ervoor dat alles er strak uit ziet

Mensen schieten vaak te kort wanneer het gaat om het bijwerken van hun tuin. Als de makelaar langs komt of potentiele kopers dan is het wel zo handig om je tuin goed in te richten. Persoonlijk raad ik je altijd aan om je tuin zo goed mogelijk in te richten zodat je een grotere kans hebt om je huis te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld de stoep aanvegen, het gras maaien, de bloemen knippen en de schutting met de hoge drukspuit schoon spuiten. Allemaal kleine dingen die de waarde van je huis kunnen doen laten stijgen.

Enkele planten laten vervangen

De meeste mensen hebben wel planten in de tuin staan die aan vervanging toe zijn. Het is vaak een kleine moeite om deze planten te veranderen en het resultaat kan een stuk groter zijn. De nieuwe planten hoeven niet duur te zijn; het gaat namelijk meer om het aanzicht. De kans is klein dat dit de waarde van je huis laat stijgen, want de makelaar kijkt hier vaak niet eens naar. Maar de kans ik wel groter dat de potentiele kijkers meer geïnteresseerd raken. Uiteindelijk krijgen zij een indruk van het huis, waarop het aanzicht van de tuin een invloed kan hebben (zonder dat de potentiele kopers er waarschijnlijk zelf van bewust zijn). Huis verkopen? Klik dan even op de link.