Tuin algemeen

De kosten van een nieuwe tuin

Zeker in de zomer is een tuin dé plek om heerlijk te genieten van de zon of om eens lekker te barbecuën. Maar wat kost een renovatie van een tuin eigenlijk? Je leest het hier!

Wat kost het plaatsen van een nieuwe tuin?

De meeste mensen stellen het verbouwen van de tuin het liefst zo lang mogelijk uit, waardoor we al snel jaren lang met een lelijke tuin opgescheept zitten. Wanneer je de klus in één keer goed aanpakt, ben je er meteen vanaf en kun je elke dag weer genieten van die schitterende investering.

Vanzelfsprekend komen er bij elk project andere kosten kijken, maar over het algemeen kun je rekenen op een prijs van €50 tot €100 per m2. Deze bedragen zijn inclusief arbeidskosten en materiaal. Elke hovenier vraagt echter een andere prijs. Neem dus niet te snel genoegen met een goedkope hovenier, maar vergelijk offertes, diensten en reviews. Zo ben je er zeker van dat je de juiste hovenier hebt voor jouw project.

rest-52495_1280

Gras in de tuin

Wil je graag natuurlijk gras in de tuin? Dan kun je graszoden laten aanleggen. Dit kost vaak rond de €8 tot €10 per m2. Als dat te duur is, kun je het gras ook laten inzaaien. Dat kost gemiddeld €5 tot €7 per m2. Natuurlijk duurt het dan wel een paar dagen tot de eerste grassprieten uit de grond komen.

moody-762257_1280

Kiezen van beplanting

Bij beplanting gaat het vooral om struiken, bomen en planten. Hierbij zijn planten het goedkoopst en bomen het duurst. Echter betaal je deze duurdere prijs slecht eenmalig. Bomen gaan onder de juiste omstandigheden namelijk een leven lang mee. Kies je voor een mooi plantenperk, dan kun je denken aan ongeveer €12 per m2. Als je liever een aantal leuke appelbomen laat plaatsen komt dit al snel neer op €28 per m2.

flowers-175252_1280

Plaatsen van een omheining

Wil je heerlijk in je tuin liggen zonder dat je buren kunnen meegenieten? Dan kun je het best een schutting of een hekwerk laten plaatsen. Een houten schutting is in dit geval de voordeligste optie. Ga je liever voor een sierhekwerk, dan stijgt de prijs al snel. De kosten kunnen variëren van €40 tot €150 per meter.

Offertes vergelijken

Ben je na het lezen van dit artikel ook echt toe aan een nieuwe tuin? Vraag dan eens een aantal offertes aan. Bekijk en vergelijk deze offertes op het gemak aan de keukentafel, besteed aandacht aan de kosten en wie weet kun je volgend jaar heerlijk genieten in het zonnetje van uw nieuwe tuin!