Tuintrends

Laat uw droomtuin aanleggen

Een eigen plekje achter het huis? laat uw droomtuin aanleggen door een vakkundige tuinier en geniet van de rust die het u biedt. Het is namelijk bewezen dat groen onze geestelijke gezondheid positief beïnvloed. Daarnaast is de combinatie van bepaalde kleuren in de tuin een rustgevende samenwerking waar u even volledig tot rust kan komen. Heeft u op dit moment een tuin waarin veel moet gebeuren en ziet u letterlijk door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een specialist in, en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin. Want van elke tuin kan een klein paradijsje gemaakt worden!

Mogelijkheden in de tuin

Er zijn veel stijlen mogelijk in een tuin. Daarom is er voor iedere wens een stijl ontworpen. Laat daarom uw tuin aanleggen naar uw behoeftes en wensen. Om u een voorbeeld te geven van een aantal stijlen zetten we er een paar op een rijtje voor u:

  • Classic stijl
  • Moderne stijl
  • Japanse tuin
  • English cottage

Bij een stijl die in de klassieke vorm is aangelegd is er vaak een bepaalde structuur aanwezig. De struiken zijn straks geknipt en alles is netjes bijgehouden. Met een moderne tuin wordt er vaak op het buitenleven gelet.  Zo laten mensen met een moderne tuin vaak een terras aanleggen. Maar is het tegenwoordig niet gek al laat je kunstgras aanleggen. Dit is namelijk vaak bijna niet van echt te onderscheiden en het kost weinig onderhoud. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Oriënteert u zich dan eens in het ruime aanbod van tuinstijlen en laat een tuin aanleggen naar uw wensen. Ook kunt u een tuinontwerp laten maken. Zo heeft een beeld hoe de e.v.t. tuin eruit komt te zien.

Een tuin naar wens

Zoals eerdergenoemd is groen goed voor ons geestelijk welzijn. Het creëert rust en er wordt inspiratie opgedaan wanneer een mens is omringt door groen. Een aantal andere voordelen die een tuin met zich mee brengt zijn:

  • Een plek waarin u zich kunt terug trekken uit de drukte
  • Plek voor gezellige activiteiten
  • Een tuin helpt tegen stress
  • Geluid buitenwereld wordt gedempt

Wanneer u een tuin heeft naar wens heeft u een fijne plek waarin u zich kan terug trekken als u even de drukte wilt ontvluchten. Daarnaast werkt een tuin stress verminderend en komt uw geest even volledig tot rust. Een tuin biedt ook mogelijkheden om gezellige activiteiten, zoals een barbecue te organiseren. Gezellig met elkaar in de tuin en genieten van de stilte!

Keuze in grassoorten

U kunt kiezen uit meerdere grassoorten voor in uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kunstgras laten aanleggen, of u kiest voor gewoon gras. Het voordeel van kunstgras is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het laten aanleggen van kunstgras een stuk duurder dan normaal gras. Als u kiest voor echt gras zijn hierin verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor speel, sport, schaduw of siergazon. Elk soort heeft zijn eigen kenmerken. Elke soort zegt het al, een sportgazon wordt gebruikt voor voetbalvelden en een speelgazon is er voor activiteiten zoals picknicken etc. Kom erachter welke tuin bij u past!