Tuin algemeen

Laurier, vogels in je tuin!

Wil je vogels in je tuin kies dan voor een natuurlijke laurierhaag!

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een hederahaag of een houtenschutting. Dat lijkt allemaal leuk voor nu, maar de houten schutting verweerd of verrot en de hedera schutting verroest. Wat met zich meebrengt dat je de schutting over 5-10 jaar moet worden vervangen/gerepareerd of geverfd. Dus extra werk en extra kosten.

Een andere groot nadeel is dat je het plaatsen vaak niet alleen of zelf kan. Voor een houten schutting met beton fundering heb je toch al gauw 2 paar handen nodig die ook nog sterk zijn.

Het hoeft echter niet zo ingewikkeld te zijn. Een natuurlijke haag kan je immers in allerlei maten en soorten verkrijgen. Daarnaast biedt het altijd een frisse uitstraling, een groene wijk en geeft het zodoende meerwaarde aan je woning. Ook is het natuurlijk mooi als je kan genieten van vogels in je tuin.

Welke haag is nu geschikt voor vogels in je tuin?

In principe zijn veel hagen geschikt. Echter volgens zullen het snelst kiezen voor hagen die wat breder zijn en mooi dicht groeien. De laurier is hiervan een goed voorbeeld. De laurier heb je in vele soorten.

De laurier Dit zijn grote laurierplanten waarmee je snel een hoge haag kan realiseren. Het voordeel van zo’n haag is dat deze bij de winterdag wintergroen blijft en bij de zomer veel privacy geeft in uw tuin.

Een variant op de laurier is de Portugese laurier. Deze ziet er betreft blad net wat anders uit en heeft een donkergroene kleur. Het mooie aan deze plant is dat je deze plant goed smal kan houden zonder verlies aan dichtheid (dus veel privacy). Het blad is wat kleiner en dat geeft met de donkergroen kleur een mooie chique uitstraling. Veel hoveniers planten deze planten dan ook graag aan in tuinen.

Beuk ook geschikt voor vogels!

Naast de laurier is een beuk ook zeer geschikt. De beukenhaag (Fagus sylvatica) is een plant die net als de laurier ook veel privacy kan geven. Wel wordt het blad dor in de winter, maar de plant houdt dit dorre blad vast net zolang het weer voorjaar wordt en er nieuwe bladeren aan de boom komen. Ook dit heeft wel weer een mooi winters effect.

De taxus voor kleiner voor vogels

De taxus is na de laurier en de beuk een echte Eye Catcher heb je deze haag in je tuin dan kies je voor kwaliteit en klasse. Het zijn wel wat duurdere planten maar ze voegen ook echt wel waarde toe aan je tuin en huis.

Wil je vogels in je tuin, kies dan voor een laurier, beuk of Taxus! Uiteraard zijn er wel meer haagplanten die hier voor geschikt zijn. Haag en Heg weet jouw alles te vertellen over hagen. Ben je benieuwd kijk dan eens op hun site.