Tuintrends

Tuininspiratie: waar kan je ideetjes opdoen?

Een tuin aanleggen, hoe begin je daaraan?

Bij de meeste mensen bestaat de eerste stap uit het verzamelen van inspiratie. Ze zoeken voorbeelden van mooie tuinen om nieuwe en originele ideeën te ontdekken. Zo kunnen ze ideeën ‘stelen’ voor hun persoonlijke ontwerp.

Tuininspiratie vinden is niet zo moeilijk als je denkt. Er zijn namelijk verschillende websites, winkels, boeken, … waar je inspiratie kan opdoen. Dit zijn onze tips:

Tuintrend.com

Onze eigen website mogen we uiteraard niet vergeten. Hier posten we niet alleen handige tips voor de aanleg van een tuin, maar ook nieuwe trends en inspirerende foto’s. Alles voor een stijlvolle buitenruimte is hier te vinden.

Magazines

Hou je het liever offline? Goed nieuws: er zijn allerlei woonmagazines die rubrieken over tuinen hebben. Deze tips en trends komen zeker van pas. Er zijn zelfs magazines die zich enkel toespitsen op tuinontwerp en –onderhoud. Een van de bekendste is Buitenleven.

Interieursites

Op het web zijn verschillende websites over interieurs te vinden. Enkele van deze sites hebben tevens een rubriek over tuinen. Zo heeft Abitaz een grote tuingalerij met foto’s van prachtige tuinen en terrassen in diverse stijlen. Verzamel de mooiste foto’s en gebruik ze als startpunt voor jouw plannen.

Hotels en restaurants

Hotels en restaurants willen hun gasten onderdompelen in een gezellige en luxueuze sfeer. Daarom dat de aankleding van deze zaken zo belangrijk is. Dat geldt ook voor de tuin. Heel wat restaurants hebben een schitterend tuinterras met een mooie mix van bloemen, planten en bomen. Ook hotels hebben dikwijls een tuin waar gasten kunnen ontspannen. Omdat de kans groot is dat ze ontwerpen werden door professionele tuindesigners, is dit de perfecte plek om inspiratie op te doen.

Tuincentra

Tuininspiratie hoef je niet altijd ver te zoeken. Soms is een bezoekje aan het dichtstbijzijnde tuincentra voldoende. Mensen met groene vingers zullen hier gegarandeerd leuke ideeën opdoen tijdens een wandeling door de gangen.

Geen inspiratie? Schakel een tuinontwerper in!

Heb je echt geen inspiratie? Zoek dan een tuinontwerper. Deze professionele designers vertaalt jouw wensen naar een stijlvol ontwerp. Het is zijn job om van alles een mooi geheel te maken. Ondertussen kan jij lekker relaxen…