Tuin algemeen

Mollen tegengaan. Hoe doe je dat?

Ondanks dat mollen er op de foto erg schattig uit kunnen zien, heb je ze liever niet in je tuin. Het beste is om mollen te voorkomen, maar wanneer je al te laat bent zal je mollenverjagers moeten aanschaffen. In dit artikel vertellen we jou meer over de schade die mollen kunnen veroorzaken en welke mollenverjagers je het beste kunt gebruiken om van de mollen af te komen. Lees verder wanneer je mollen wilt verjagen of voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer een mol van jouw tuin zijn huis heeft gemaakt, kan het snel gaan. Een mol kan in zijn eentje veel schade aanrichten doordat het zich onder de grond voortbeweegt. Tijdens het voortbewegen graaft het tunnels wat tot grondverzakkingen kan leiden. Dat is absoluut geen pretje, zeker niet wanneer je een hoop geld in de tuin hebt geĆÆnvesteerd. Ook al heb je nog geen last van mollen, dan raden we jou alsnog aan er alles aan te doen om deze te voorkomen.

Het voorkomen van mollen is niet moeilijk. Je koopt planten met een onaangename geur of kiest voor ultra geluiden. Dit zijn geluiden die wij mensen niet kunnen horen, maar waar mollen niet goed tegen kunnen. Bij het ruiken van deze geuren of het horen van dergelijke geluiden blijven de mollen automatisch uit jouw tuin. Probleem opgelost!

Hoe kun je mollen verjagen?

Wanneer je al mollen in jouw tuin hebt, zal je op zoek moeten gaan naar manieren om mollen te verjagen. Dit kun je doen door mollenverjagers te kopen. Er zijn diervriendelijke en niet-diervriendelijke mollenverjagers op de markt. De mollenklem, die veel gebruikt wordt, valt onder de categorie niet-diervriendelijk. Het is beter om te kiezen voor een mollen koker, waarmee je de mol kunt vangen en ergens anders vrij kunt laten.