Overig

Na verhuizen komt…genieten

U heeft uw droomhuis eindelijk gevonden en verheugt zich al op het inrichten van uw woning en het aanleggen van de tuin. Maar wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing? Verhuizen kan een stressvolle bezigheid zijn. Gelukkig zijn er manieren om het wat gemakkelijker voor u te maken. Ze zeggen niet voor niets, een goede voorbereiding is het halve werk.

verhuizing

Kijk rond in uw huidige woning

Welke spullen wilt u echt meenemen? Vaak staat de berging of zolder vol met spullen die u eigenlijk allang vergeten was. Zijn er vaste planten die u wilt overplanten naar uw nieuwe tuin? Een plant die u jarenlang goed heeft verzorgd wilt u wellicht meeverhuizen. Werp een kritische blik op uw bezittingen en kijk goed naar wat u echt gebruikt en wilt meenemen.

Verhuiszenuwen

Het inpakken en verhuizen van al uw spullen kan een hele klus zijn. Zeker als er nog jonge kinderen in huis rondlopen. Het aannemen van een verhuisbedrijf kan deze zorg voor u verlichten. Zelfs het inpakken van uw spullen kan geregeld worden. Het enige wat u nog hoeft te doen is aangeven naar welk vertrek uw verhuisdozen en meubels naar toe moeten.

Uw nieuwe omgeving

Als alle spullen in het nieuwe huis een plekje hebben zult u nog even moeten wennen aan uw nieuwe omgeving. Voor de verhuizing kunt u gelukkig al veel zaken regelen. Zoals bijvoorbeeld de inschrijving bij een nieuwe tandarts of huisarts. Ook alle praktische zaken die belangrijk kunnen zijn kunt u vooraf opzoeken. Waar zijn de supermarkten en het tuincentrum? Maar ook waar vind ik een loodgieter in de buurt of waar kan ik een ontstoppingsbedrijf inhuren in geval van nood.

Als u al een beetje gewend bent geraakt aan het nieuwe huis en de omgeving is het tijd om de tuin aan te pakken. Er is niets zo persoonlijk als het aanleggen van de tuin. Worden het kleurrijke potten op het terras? Of heeft u liever een groen gazon waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen? Laat alle verhuisstress maar van u afglijden. Het genieten kan nu echt beginnen.