Tuinmeubelen

Ontdek welke soort tuinmeubels geschikt zijn voor jouw tuin

Ontdek welke soort tuinmeubels geschikt zijn voor jouw tuin

Nieuwe tuinmeubels kopen is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten tuinmeubels beschikbaar. Tuinmeubels in allerlei soorten, stijlen en gemaakt van uiteenlopende materialen. Als je nieuwe tuinmeubels kopen wilt, is gedegen advies tuininrichting dan ook wenselijk. Zoek je advies tuininrichting van professionals, zodat je een doordachte keuze kunt maken uit verschillende soorten tuinmeubels? Dan moet je snel verder lezen, want hieronder hebben we enkele nuttige tips gezet die je helpen te kiezen uit de verschillende soorten tuinmeubels.

Bepaal welke materiaal geschikt is

Als je nieuwe tuinmeubels kopen gaat, kun je kiezen uit diverse materiaalsoorten. Namelijk houten tuinmeubels, kunststof meubelen of tuinmeubilair van roestvrij staal (rvs) of aluminium. Wil je tuinmeubilair dat gemakkelijk is in het onderhoud en licht van gewicht is? Dan zijn kunststof of aluminium tuinmeubels een goede keuze. Deze meubels gaan lekker lang mee en zijn niet vatbaar voor roest of rotting. Ga je echter voor tuinmeubels met een fijne natuurlijke uitstraling en gemaakt van robuust materiaal? Dan kun je beter kiezen voor hout. Realiseer je wel dat houten tuinmeubels het nodige onderhoud vereisen!

Ga voor kwaliteit

Tuinmeubels kopen die je niet voor de korte termijn. Een belangrijk advies tuininrichting is daarom om te keien voor tuinmeubels van goede kwaliteit. Als stelregel geldt hier dat goedkoop vaak duurkoop is. Je kunt beter iet meer uitgeven en voor echte kwaliteit gaan, dan denken te bezuinigen maar uiteindelijk – door een slechte kwaliteit, defecten of slap meubilair – juist meer geld kwijt te zijn.

Bepaal hoeveel geld je wilt uitgeven

Het is aan te raden om, voordat naar tuinmeubilair op zoek gaat, om een budget vast te stellen dat het beschikbaar hebt. Stel een maximumbedrag vast en kijk of je binnen jouw prijscategorie geschikt meubilair voor in de tuin kunt vinden.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Natuurlijk moet de tuinset die je wilt kopen, of het nu een houten eettafel met stoelen of een loungeset is, precies van het juiste formaat zijn. Een tuinterras zonder loopruimte omdat de tuintafel alle ruimte in beslag neemt is niet prettig. Maar ook een groot terras met een minieme tuinset oogt niet fraai. Teken eventueel op een plattegrond uit hoe je de tuin met meubilair wilt inrichten, uiteraard met de juiste maten erbij. Verder is het slim om de tafel in de lengte van de tuin te plaatsen. Niet alleen heb je zo een betere zichtlijn, ook lijkt de tuin hierdoor langer!