Tuin algemeen

Oud gras verwijderen

Gras verwijderen in je tuin? Veel tuinbezitters doen dit met voorkeur door voorzichtig het gras uit de grond te trekken om je planten niet te beschadigen. Dit is de beste en meest effectieve manier die je vooral in kleine tuinen kunt gebruiken, maar op lange termijn kan oud gras verwijderen op deze manier ook het meest vermoeiend zijn. Gras, of het nu jong of oud is, is vaak erg moeilijk volledig te ontwortelen. Op de een of andere manier overleven ze het altijd en in korte tijd zie je ze weer. Dus oud gras verwijderen doe je door de wortels te doden. Kies de methode die het beste bij jouw situatie past.

Verwijderen van oud gras kun je op een effectieve manier doen door herbiciden te gebruiken. Dit kan erg actief zijn, vooral in de zomer. Aangezien de temperaturen stijgen, stelt het hen in staat het gras te doden wanneer het buiten boven de 15 graden is, maar voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen voor het gebruik van herbiciden en andere planten. Je zou niet-selectieve herbiciden kunnen gebruiken voor het verwijderen van oud gras, maar het beste kun je gaan voor specifieke herbicide die alleen het gras doden.

Maaien en bedekken

Gras verwijderen in je tuin kun je ook doen door het gras zo kort mogelijk te maaien en het gebied te bedekken met lagen karton, zorgvuldig te plaatsen rond je bestaande planten. Bevochtig de kranten of karton met water en dek ze af met ongeveer 4 inch compost. Dit betekent dat onderliggende graswortels niet in staat zijn om de lagen in de richting van het zonlicht te dringen en uiteindelijk zullen sterven. Maar blijf uw planten water geven als dat nodig is, hoewel 1 tot 2 inch water bij elke toepassing nodig zal zijn om de wortels te bereiken.

Zwart polyetheen

Sommigen zullen oud gras verwijderen door een dik stuk zwart polyethyleen in een tuin met ongewenst gras te leggen. Het werkte het beste als je het plastic vastzet met staken of zware voorwerpen, zoals stenen of stenen. Dit kan zeer effectief zijn in de late lente wanneer de temperaturen beginnen te stijgen. Na zes tot acht weken kun je het plastic verwijderen en het gras ploegen. Dit werkt het beste in gebieden met hete zomers.